avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare, mostenire sau donatie???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare, mostenire sau donatie???

locuiesc impreuna cu viitorul sot intr-un apartament care apartine parintilor lui. as vrea sa stiu ce act trebuie facut ca sa fie in siguranta si neatacabil pt a deveni proprietar al acestui apartament. mentionez ca o va face in afara casatoriei (nu vreau sa am nici un drept) si el mai are un frate! va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LAWPROFILE , utilizator 12:34, 24 August 2005
O contract de transfer al proprietatii,cu rezerva uzufructului in favoare parintilor(sau cu prestare intretinerii pt ei)contract in care sa-si dea acordul fratele.Sigur si in aceste conditii fratele va putea ataca actul cu actiunea in simulatie(la moartea parintilor daca i se incalca rezerva succesorala) dar sarcina caracterului simulat al contractului va reveni lui.Sigur daca veti demonstra ca intretinerea s-a prestat efectiv actul va deveni inatacabil pt ca e oneros,rezerva referindu-se la cele cu titlu gratuit.
Adică contract de vânzare - cumpărare cu clauză de întretinere?
Da.O alta varianta ar fi sa faceti un contract de vanz-cump pe bune sau cu pret fictiv pt ca ,repet, fratele nu poate ataca actele cu titlu oneros.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fac un act vanz-cump mimi321@yahoo.com mimi321@yahoo.com mentionez parintii mei vor sa mi vanda o casa cu drept de uzufruct.tatal meu mai are un copil dintr o alta relatie.poate acesta sa aibe conteste acest act in ... (vezi toată discuția)
Legatar universal - cum poate fi atacat dan27 dan27 bunicii mei sunt casatoriti, iar bunica doreste sa imi lase mostenire apartamentul lor dupa moartea ei- mostenire legatar universal. Intrebarea mea: poate ... (vezi toată discuția)