avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare, mostenire sau donatie???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare, mostenire sau donatie???

locuiesc impreuna cu viitorul sot intr-un apartament care apartine parintilor lui. as vrea sa stiu ce act trebuie facut ca sa fie in siguranta si neatacabil pt a deveni proprietar al acestui apartament. mentionez ca o va face in afara casatoriei (nu vreau sa am nici un drept) si el mai are un frate! va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LAWPROFILE , utilizator 12:34, 24 August 2005
O contract de transfer al proprietatii,cu rezerva uzufructului in favoare parintilor(sau cu prestare intretinerii pt ei)contract in care sa-si dea acordul fratele.Sigur si in aceste conditii fratele va putea ataca actul cu actiunea in simulatie(la moartea parintilor daca i se incalca rezerva succesorala) dar sarcina caracterului simulat al contractului va reveni lui.Sigur daca veti demonstra ca intretinerea s-a prestat efectiv actul va deveni inatacabil pt ca e oneros,rezerva referindu-se la cele cu titlu gratuit.
Adică contract de vânzare - cumpărare cu clauză de întretinere?
Da.O alta varianta ar fi sa faceti un contract de vanz-cump pe bune sau cu pret fictiv pt ca ,repet, fratele nu poate ataca actele cu titlu oneros.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa fac un act vanz-cump mimi321@yahoo.com mimi321@yahoo.com mentionez parintii mei vor sa mi vanda o casa cu drept de uzufruct.tatal meu mai are un copil dintr o alta relatie.poate acesta sa aibe conteste acest act in ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Legatar universal - cum poate fi atacat dan27 dan27 bunicii mei sunt casatoriti, iar bunica doreste sa imi lase mostenire apartamentul lor dupa moartea ei- mostenire legatar universal. Intrebarea mea: poate ... (vezi toată discuția)