avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS de 5,5 % retroactiv asupra unui venit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS de 5,5 % retroactiv asupra unui venit agricol realizat in 2012

Am realizat in anul 2012 un venit agricol. Conform reglementarilor de atunci am platit catre Stat un impozit de 2% asupra venitului total realizat.
In Ianuarie 2015 , m-am trezit cu o impunere de la ANAF , ca trebuie sa platesc retroactiv pentru venitul realizat in 2012 CASS de 5,5% #-o.
Intrebarea este , cum este posibil acest lucru ,sa fii obligat sa platesti retroactiv CASS asupra unui venit realizat din agricultura in 2012 , cand atunci am achiatat toate obligatiile catre STAT conform reglementarilor de atuni? X-(
Cel mai recent răspuns: daniflor , utilizator 18:32, 12 Mai 2015
ARTICOLUL 91 Cod Procedura Fiscala
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

A nu se intelege ca sant de acord.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
robert1958, utilizator
Si casa de asigurari de sanatate e considerata organ fiscal? Asta pt ca a pus ANAFul sa dea somatii in locul ei? Nu stiu cit de legal e asta dar se pare ca nu avem ce face.
Incepand cu 01-07 2012 competenta de administrare a cass revine ANAF prin OUG 125/2011
art.V al.1.
Deci nu CNASS a pus ANAF sa trimita decizi de impunere , ANAF fiind investit cu aceasta competenta prin ordinul Legii.
Am inteles.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate pana in 1 iulie 2012 lucianilin lucianilin In martie 2012,am vandut in calitate de producator agricol, catre o societate comerciala porumb boabe.S-a intocmit Borderou de achizitie ,si a fost retinut 2% ... (vezi toată discuția)
Legiuitorul face lucruri trasnite robert1958 robert1958 De curand sa constatat ca\\" purtatorii de pempers \\" care au un depozit bancar generator de dobanzi pot sa contribuie la sistemul public de sanatate. Toata ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)