Am realizat in anul 2012 un venit agricol. Conform reglementarilor de atunci am platit catre Stat un impozit de 2% asupra venitului total realizat.
In Ianuarie 2015 , m-am trezit cu o impunere de la ANAF , ca trebuie sa platesc retroactiv pentru venitul realizat in 2012 CASS de 5,5% #-o.
Intrebarea este , cum este posibil acest lucru ,sa fii obligat sa platesti retroactiv CASS asupra unui venit realizat din agricultura in 2012 , cand atunci am achiatat toate obligatiile catre STAT conform reglementarilor de atuni? X-(
ARTICOLUL 91 Cod Procedura Fiscala
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Si casa de asigurari de sanatate e considerata organ fiscal? Asta pt ca a pus ANAFul sa dea somatii in locul ei? Nu stiu cit de legal e asta dar se pare ca nu avem ce face.
Incepand cu 01-07 2012 competenta de administrare a cass revine ANAF prin OUG 125/2011
art.V al.1.
Deci nu CNASS a pus ANAF sa trimita decizi de impunere , ANAF fiind investit cu aceasta competenta prin ordinul Legii.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.