avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Am o cunostinta care a primit preavizul pentru somaj. Dupa 6 luni de somaj ar implini 43 de ani lucrati fara armata. Ar putea din somaj sa iasa in pensie anticipata fara penalizare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:08, 19 Ianuarie 2015
Pentru pensie anticipata trebuie sa indeplineasca cele doua conditii;
-Varsta de 60 de ani
-Stagiu de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Spuneti ca dupa somaj ar indeplini conditia de stagiu.
In acest caz ar trebui sa astepte sa treaca perioada de somaj.
Daca indeplineste conditia de stagiu si varsta poate trece la pensie anticipata.
Va pierde in schib somajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in 2014 marilena13 marilena13 Sunt nascută la 1 febr.1955. La 1 aprilie 2014 împlinesc 39 de ani de munca neîntrerupţi în condiţii normale. Dacă mă pensionez în 2014 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)