avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Buna ziua,
Am un credit pe care trebuie sa il platesc saptamanal, acum sunt plecata in anglia si am trimis la persoana, care venea la domiciliu sa incaseze ratele, lunar bani prin moneygram,dar Doamna nu a depus toti banii pagubindu-ma de 3.300ron. As avea un minimum de speranta ca sa imi recuperez banii? Am formularele de la moneygram, cateva inregistrari telefonice. Meniltionez ca am avut incredere deoarece am ajuns la un consens cu Managerul de zona de la acea institutie financiara, care mi-a sugerat sa ii trimit dansei banii. (Am vorbit cu el prin telefonul firmei) ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:07, 21 Ianuarie 2015
Depuneti plangere penala pt abuz de incredere.

Art. 238

Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

nu cred ca aveti sanse urmand procedura penala, mai degraba in cursul unui proces civil.
a se vedea [ link extern ]
Nu are legatura cu ce discutam, nu l-a imprumutat , ci i-a trimis bani sa ii plateasca retele.
Intr-adevar,plangere penala prealabila ptr.infractiunea de abuz de incredere prevazuta si pedepsita de art.238 NCP.Atentie! Plangerea penala prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despra savarsirea faptei.Art.295-296 NCPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Infractiune abuz de incredere gerisimo gerisimo Am dat unei cunostinte suma de 1500 lei pentru a-mi cumpara doua telefoane mobile pe care nu mi le-a adus.......L-am sunat si nu mai raspunde la ... (vezi toată discuția)