avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut bancar

Am un contract de imprumut de nevoi personale bancar in chf cu o dobanda de 12% incheiat in august 2008. In decembrie 2008 am primit o notificare de crestere a dobanzii imprumutului - presupun datorata cresterii cursului libor - dar ulterior cand libor a scazut - nu au mai sosit notificari de scadere a dobanzii pe contractul de imprumut. Apoi - cand in iunie 2010 a fost emisa OUG50 - banca a stabilit formula de calcul a dobanzii lund in calcul si Liborul care era deja la un nivel foarte scazut. Doresc sa va intreb daca ceea ce am spus pana acum este corect.
Daca este corect din aceasta situatie rezulta ca eu nu voi plati niciodata valoare in lei a ratei initiale la banca - nici in cazul in care ar scadea valuta - deoarece automat va creste dobanda. Este o inselatorie ? Pot actiona banca in judecata pe acesta situatie ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)
Banca nu actualizeaza dobanda asa cum e prevazut in contract decat in sens crescator jupijohn jupijohn Buna ziua! Am contractat cu sotia un credit ipotecar in aprilie 2007. La momentul semnarii contractului dobanda la CHF prevazuta in contract era de 5,5%, iar ... (vezi toată discuția)
Credit in chf intarziat haiducu haiducu buna ziua.am o problema cu un credit luat in 2008 in chf care dupa cum se stie ca a crescut enorm.am fost la banca sa ma inteleg cu dansi ptr o restrucurare ... (vezi toată discuția)