avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre proprietati

Buna ziua. As avea nevoie de un sfat legat o problema pe care o are mama mea cu o vecina, anume distanta dintre case. Casa mamei mele face parte dintr-o casa duplex construita in ani 1969 -1970 inainte de cea a vecinei. Pana acum nu au fost nici un fel de probleme intre vecini, dar acum din cauza unei neintelegeri, vecina o ameninta pe mama cu judecata pentru astuparea ferestrelor care dau spre curtea ei. Distanta intre ferestre si gardul despartitor dintre proprietati este de 150 cm. Care sunt sansele ca mama sa fie obligata sa astupe ferestrele, avand in vedere ca fiind casa duplex este singura sursa de lumina si aer.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cipri78 , utilizator 12:14, 22 Ianuarie 2015
Domnule, datele insuficiente pot duce la lipsa raspunsurilor sau la raspunsuri scurte, tarzii etc. Incazul mesajului de mai sus, nu se intelege despre care vecina este vorba exact si nici de ce pe o singura latura casa mamei dv. are ferestre.
Oricum ar fi, daca acele ferestre exista acolo de minim 30 de ani, atunci nu vi le poate desfiinta. Sau daca exista o autorizatie de constructie sau un acord vechi intre vecinii de atunci...
Multumesc de raspuns. Am specificat in mesaj ca este casa duplex din cauza asta are geamuri doar pe o parte (laterala) si in fata (la strada).Este vorba de vecina din lateral<spre care bat geamurile laterale. Nu exista nici un acord intre vecini. Multumesc inca odata.
Si in spate?
Casa e intabulata? De cand sunt geamurile acolo? Etc.
Geamurile din spate dau spre curtea mamei. casa e intabulata atat constructia cat si terenul (curte si gradina). Geamurile sunt exact asa din momentul contruirii casei. Nu exista nici un acord intre vecini.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Cipri78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra spre curtea vecinului dullcorina dullcorina Eu locuiesc la sat intr-o casa construita in 1970,pe care noi am cumpărat-o in 1999. Casa avea ferestre spre fondul invecinat, după decesul vecinei casa de ... (vezi toată discuția)
Servitute de vedere AncaPrincess AncaPrincess in urma cu 10 ani am vandut fratelui meu o bucata de pamant din cartea mea. El si-a construit o casa cu 2 etaje cu vedere spre proprietatea mea. Pe o latura, ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)