avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

care este ultima versiune valabila a codului muncii si cand a aparut?
de exemplu prevedera: Art.146 (3) C.mun. - Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul - prin ce lege a aparut acest aliniat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 22 Ianuarie 2015
dar cu cele 10 zile nefractionate de CO sunt obligat ca angajator sa le dau, dar si angajatul e obligat sa le ia? adica trebuie sa-l oblig sa si le ia, chiar daca refuza?
Angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Prin urmare, salariatul va trebui sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt. In opinia mea, seamana a obligatie (nesanctionabila de lege daca este incalcata).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc mult! asta e o problema de-a mea foarte veche. mai ales ca angajatii imi sar in cap ca nu-i pot obliga sa-si ia legate 10 zile (15 zile cum era inainte)
Puteti stabili in regulamentul intern procedura exacta a acordarii CO, iar nerespectarea reg.intern constituie abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie casandralin casandralin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in perioada decembrie 2012- iulie 2014 s-a modificat Codul Muncii si cum. Va multumesc (vezi toată discuția)
Legea nr. 134/2010 privind codul de procedurã civilã în forma republicatã (noul cod de procedurã civilã) Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 545, din 3 august 2012 si poate fi consultata ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala conflict de munca laura-jurist laura-jurist buna ziua m-ar interesa daca au aparut modificari legislative cu privire la competenta teritoriala in cazul conflictelor de munca. am auzit opinii cum ca ar ... (vezi toată discuția)