avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară psihologie judiciara
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

psihologie judiciara

ce este metoda psihanalitica ?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 21:05, 11 Iunie 2009
:hm: metoda psihanalitica ...psihanaliza priveste studiul comportamentului , mai ales a comportamentului deviant , criminal. Parintele psihanalize i este Freud , in conceptia caruia , actul criminal este rezultatul unor impulsuri instinctive.Fortele pulsionare ale acestui tip de compoartament fiind 2 : eros( instinctul vietii si thanatosul ( instinctul mortii) . psiihanaliza studiaza structura aparatului psihic, Freud numind 3 instante ale vietii psihice: eul, sinele si supraeul.Uneori intre cele 3 instante ale personalitatii se isca un conflict..
Prin aceasta orientare psihologica,s-a incercat explicarea complexitatii vietii psihice.
Este o doctrina filozofica dar si o metoda terapeutica.
Vindecarea anumitor boli psihice se poate realiza pornind de la nivelurile constiintei,intervenindu-se acolo unde omul manifesta slabiciune.
Bolile psihice apar ca urmare a unor complexe pornite din copilarie dar si a permanentelor conflicte de la nivelurile constiintei.
Psihanaliza se foloseste ca si tratament,incercandu-se detensionarea psihica a individului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu a ajuns un golan Elisa_T Elisa_T Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoli avocat33 avocat33 nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala in tortura psihica pablodaniel pablodaniel este de ajuns comportamentul mai multor persoane impotriva subiectului pentru inceperea urmaririi penale? pe art 267 cod penal, atata timp cat este aproape ... (vezi toată discuția)