Tatal meu a decedat acum 3 luni. Si trebuie sa fac o succesiune. Ideea este ca ai mei au divortat acum 20 ani, cu tatal meu pastrand o relatie de prietenie. Acuma la un anumit notar imi cere 2 martori care sa spuna daca sunt singurul mostenitor sau nu. Tatal meu neavand prea mari tangente si fiind o fire mai retrasa, singurii martori care ii am,la fel ca si mine vor sa declare ca nu cred ca a mai facut si alt copil. Notarul obligandu-ma sa dau o declaratie cu DA sau NU. Acuma intreb, sunt obligat sa dau o asa declaratie cand eu nu pot fi sigur si mai ales si martorii. Nu cred ca exista om care sa promita solemn pe o asemenea situatie si sa intre la probleme. Adica tatal meu cand mai vorbeam nu mi-a zis nimic de asa ceva si nici eu nu ma gandeam sa il intreb pt ca nu aveam de unde sa stiu ca va deceda asa repede. Tin sa precizez ca inainte de inmormantare am dat si anunt la ziar cu ziua data si locatia cand va fi inmormantarea tocmai in caz ca o mai exista cineva.
Ma poate obliga un notar publica sa raspund prin Da sau NU? Pentru ca mie nu imi place pe ceea ce nu stiu sigur sa dau un raspuns categoric oricare ar fi acesta .
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Este obligatoriu sa raspundeti cu Da sau Nu, pentru ca in functie de raspunsul dvs notarul va urma calea legala. Altfel nu va elibereaza certificatul de mostenitor.
Dvs. mai cunoasteti un alt mostenitor? Daca cunoasteti, trebuie chemat si el la notar.
Daca nu mai cunoasteti existenta altui mostenitor, veti ramane singurul mostenitor.
Stati linistit, ca daca mai apare ulterior vreun mostenitor, nu este nicio problema ca dvs nu ati stiut de existenta lui la momentul succesiunii. Se va anula certificatul de mostenitor si se va elibera altul in care va fi inclus si celalalt mostenitor.