avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor

Bună seara!
Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de incălzire?
Unde ar trebui să apelez pentru rezolvarea acestei probleme?
Locatarul respectiv are coloanele acoperite cu tapet , are şi căldură şi în consecinţă nu-l interesează de locatarii care nu au căldură. Ţevile nu s-au schimbat de 40 de ani şi sunt colmatate.
Nu-l interesează nici ce prevede legea în acest sens.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:40, 21 Ianuarie 2015
Aveţi dreptate într-o oarecare măsură.
Am procedat aşa cum mă sfătuiţi dvs. înlocuind coloana verticală doar
pe un etaj, la cel care se plângea că nu are căldură, lucrare făcută fără succes,caloriferele fiind calde doar în partea superioară, partea de jos rămânând rece. S-au făcut aerisiri şi pe coloană şi local, fără succes.
In vara trecută am avut alt caz.
Am schimbat coloanele de deasupra racordului de la etajul 4, unde exista căldură, până la etajul 7. Când s-a dat drumul la căldură, etajul 4 şi 5 etau pe jumatate incălzite, etajele 6 şi 7 cu căldură.
S-a ajuns la concluzia că trebuie schimbate până la subsol. Dar cel de la parter s-a opus în primă fază, pe acelaşi principiu că el are căldură şi nu-l interesează. Si în acest caz am făcut
lucrarea de la etajul 1 până la 4, cu acedleaşi efecte.
In final cel de la parte ne-a permis accesul şi alţi bani, altă distracţie, s-a efectuat lucrarea de la subsol la etajul 1. Intr-un final apoteotic, pe coloana respectivă este căldură.
Concluzia este că lucrarea trebuie făcută integral, nu pe bucăţele că nu vrea unul sau altul să-ţi permită accesul în locuinţă.
P.S. Locatara de la etajul 4 şi-a cumpărat calorifere noi, crezând că la ea este problema, deci vedeţi câţi bani cheltuiţi inutil.

Daca intr-un apartament coloanele verticale sunt calde, atunci si caloriferele trebuie sa fie la fel de calde.
Faptul ca nu sunt inseamna ca e o problema la calorifere, inclusiv la teava orizontala de conectare a caloriferelor la coloanele verticale.

Probleme la calorifere pot fi si din cauza robinetelor care se deschid defectuos numai partial sau, la caloriferele noi, mai exista in partea inferioara niste dopuri cu surub care trebuie si ele desfacute ca sa asigure circuitul normal tur-retur in calorifer. Daca returul este opturat, atunci caloriferul se incalzeste putin numai in partea superioara.
Evident caloriferul ar trebui sa aiba si aerisitor pentru scoaterea aerului acumulat in timp.

Probleme pe coloanele verticale numai pentru unele apartamente intermediare de pe coloana apar in cazul in care s-a intervenit local printr-o lucrare de conectare prost facuta, dar astea sunt cazuri exceptional de rare.
Nu poate fi coloana colmatata si infundata numai intr-un punct si mai sus sa fie desfundata. Asa ceva este imposibil.
Daca coloana verticala se colmateaza pe lungimea ei intr-un loc, apartamentele de mai sus - toate - nu vor avea caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura in calorifere ursulina ursulina Bună seara! Am urmatoarea problemă, ca administrator de bloc: Am schimbat coloanele de încălzire - tur-retur - între etajele 4, de deasupra racordului ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)