avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema teren cu vecinul - suprapunere teren in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema teren cu vecinul - suprapunere teren in acte

Buna ziua. In 2013 am cumparat la licitatie de la o Casa de Insolventa doua active reprezentand proprietate rezidentiala (casa si teren 858,49mp + teren 857,73 mp). Am toate actele in regula, inclusiv intabulare si avize OCPI efectuate dupa cumparare, inclusiv alipiri (doua parcele care constituie cale de acces).
Fostul proprietar, cel care a fost executat incepuse lucrarile la gard, cu alte cuvinte a turnat fundatia/temelia si a pus stalpii de fier. Eu am consolidat temelia si am pus scandura, asadar in acest moment proprietatea este imprejmuita. Problema este ca am in stanga caii mele de acces un vecin care vrea acum sa-si vanda terenul si pretinde ca "am intrat" cu 2 metri (latime dintr-o banda lunga de 90 m liniari, adica 180 mp) pe terenul lui. Ne-am intalnit impreuna cu un lucrator de la cadastru si in urma masuratorilor, terenurile ar fi intr-adevar suprapuse, conform schitelor si intabularilor. Pe de alta parte, calea mea de acces are 7,5 m latime in acte si tot 7,5 m si in realitate. Suprafata totala de teren, pentru care am platit este de 1716 mp si tot atatia sunt si in realitate. S-a constatat ca in zona, toate parcelele sunt decalate (precizez ca acum 10-15 ani acolo era teren arabil. Cu toate acestea, vecinul pretinde ca daca nu ii platesc cei 180 mp (la pretul de piata actual) ma da in judecata, ba mai mult "ma asigura el" ca va castiga, intrucat este avocat, iar pe langa asta un personaj foarte infatuat.
Aceasta ar fi situatia pe scurt. Intrebarea mea pentru d-voastra este: din punct de vedere legal, avand in vedere ca eu tot ce am cumparat este in regula si in acte si faptic si ca proprietatea este intabulata, poate sa aiba acest individ castig de cauza? Mie sincer imi pare rau de situatia creata si mi s-ar parea normal ca toti cei cu proprietatile "decalate", inclusiv eu sa punem bani si sa platim (in cel mai rau caz. Spun asta pentru ca, logic gandind, daca eu as fi cu 2 m pe proprietatea lui, si cel de la vale de mine ar fi cu 2 m peste proprietatea mea. Cel putin asa consider, neavand cunostinte in domeniu.


Astept cu interes parerile si sfaturile d-voastra.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Brasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Brasi , utilizator 08:28, 2 Februarie 2015
Pe dansul il intereseaza cei 2 metri ai lui, nu cei 2 metri ai dvs de la vecinul urmator.
Daca spuneti ca aveti toate actele si ca aveti dreptate, aparati-va in proces, depuneti intampinare, cereti expertiza topo.
Instanta va decide.
Up! Mai astept raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)
Detin teren cu acte-probleme cu vecinii si/sau primaria Fagaraseanul Fagaraseanul Buna ziua! Detin o suprafata de teren de cca 1200m , 8 m si jumatate latime, cu TITLU DE PROPRIETATE (de la bunicu) si INTABULAT (masurat de topometrist), ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! deţin un teren în suprafaţă de 2900 mp care potrivit ... andi89 andi89 Bună ziua! Deţin un teren în suprafaţă de 2900 mp care potrivit documentelor de proprietate are o deschidere la trei drumuri!(în faţă 12 metri, în ... (vezi toată discuția)