avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Folosirea numelui de familie al mamei alaturi de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Folosirea numelui de familie al mamei alaturi de numele de familie actual.

Pot folosi numele de familie al mamei alaturi de numele de familie actual ?
De mentionat ca nu am efectuat schimbarea de nume in acte,datorita autoritatilor criminale.
Pot sa il folosesc macar ca pseudonim alaturi de numele actual de familie ?
Doresc sa folosesc acest pseudonim cand depun cereri si cand ma semnez,binenteles alaturi de numele actual de familie.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:07, 20 Ianuarie 2015
In fata autorităților va legitimați, depuneti cereri si semnați cu numele din actele de stare civilă. Nici un element al starii civile nu se pierde prin nefolosirea lui, oricat de indelungat ar fi acest neuz. De asemenea, oricata vreme o persoana s-ar folosi de o anumita stare civila ori un element al acesteia, aceasta persoana nu poate dobandi aceasta stare civila prin efectul folosiri ei.
Ce autoritati criminale si ce numa ati schimbat?
Nu va puteti da alt nume decat pe cel din acte. Ca sa aveti alt nume in acte, trebuie sa il schimbati pe cale administrativa.
[ link extern ]
Autoritatile criminale la care m-am referit sunt in primul rand Ministerul Public si instantele de judecata care nu fac altceva decat sa ne persecute pe noi patrioti romani [editat- fara legatura cu subiectul]
Si legat de schimbarea numelui da doresc sa il schimb odata pentru ca e un semn de respect fata de strabunicul care a fost in razboi de partea Romaniei.
Si doi pentru ca mi-a fost maghiarizat fortat numele,in Transilvania,Banat,Maramures si Crisana a avut loc acest proces de maghiarizare fortata inainte de 1918 si efectele lui sunt resimtite si azi.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Autoritatile aratate de dv. sunt autoritati ale unui stat democratic si nu este legal sa faceti acuzatii nedovedite la adresa lor. Este, de asemenea, interzis si de regulamentul forumului.
Va multumesc mult pentru intelegere.

Daca numele dv. este in alta limba, atunci aveti temei legal sa il schimbati. Totusi, nu cred ca schimbarea inseamna adaugare, ci inlocuire.
Mergeti la stare civila in orasul dv.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cu acordul tatalui primavera1234 primavera1234 Tatal minorului este de acord cu schimbarea numelui minorului incredintat mamei. Care sunt pasii de urmat pentru acest lucru? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor sau schimbare nume mama ? tia-maria tia-maria Buna ziua ! In speranta ca ma veti ajuta, va expun urmatoarea problema: Am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj. Acesta este recunoscut ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie. ce e de facut ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Daca o persoana vrea sa isi schimbe numele de familie (si eventual sa stearga unul din numele mici) trebuie sa se adreseze instantei de judecata ... (vezi toată discuția)