avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire din salariu cu incalcarea NCPC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire din salariu cu incalcarea NCPC

Buna ziua.

Pe scurt eu am adresat la pct 1 o intrebare catre cec, iar la pct. 2 cec raspunde! DORESC F. MULT SI O OPINIE DE PE AVOCATNET.RO!

Subiectul principal este cel expus de catre subsemnatul, si doresc sa stiu mai mult dpdv juridic aspectele ce rezulta din acesta!

2. Pe scurt, in societate exista si persoane care au poprire de la CEC. Datorita faptului ca intre subsemnatul si directorul ECONOMIC sunt niste diferende, iar cand si eu avand niste popriri catre alti creditori - nu CEC, am solicitat ca sumele care mi se retin sa fie la fel ca la ceilalti salariati (adica modice,) pt. a se razbuna pe mine personal, a inceput sa aplice corect NCPC, adica cotele care trebuiau aplicate din totdeauna, incepand sa faca retinerile in cotele legale la toti salaratii?!

Daca ma ajutati cu sub aspectul juridic pe care dir. ec. la incalcat, sau angajatorul, va voi comunica si detalii si nume de persoane si societate! Ce masuri puteti intreprinde pt. nerespectarea legii, pana in decembrie anul 2014?

2. RASPUNSUL BANCII:

Va comunicam ca banca nu acorda consultanta juridica pe speta. In situatia in care poprirea ar fi fost instituita la CEC Bank SA, banca avand calitatea de tert poprit, debitorul executat prin poprire trebuie sa se adeseze executorului judecatoresc, intrucat acesta stabileste limitele urmaririi veniturilor banesti, care sunt incuvintate de catre instanta de judecata.

Referitor la aspectele juridice, va recomandam sa va adresati unui avocat pentru a primi raspunsurile dorite.

Va multumimpentru intelegere.

Cu stima

Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 20 Ianuarie 2015
Pe cat s-a infiintat poprire din salariu, ii comunica executorul judecatoresc, iar cat are omul salariu, e in contractul de munca si i s-a comunicat executorului cat e salariul net al debitorului, nu vad cum i-ar retine mai putin, decat daca ar ascunde ceva sporuri.
Daca va retine 1/3 din salariul net in caz ca aveti un singur creditor sau 1/2 daca aveti mai multi creditori, nu aveti ce face. Nu puteti sa faceti contestatie pe motiv ca va retine corect.
Cat retine altora, nu ar trebui sa fie treaba dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)