avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In perioada de concediu prenatal sau lauzie se poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In perioada de concediu prenatal sau lauzie se poate incheia un contract de munca definitiv?

Buna. De anul trecut din 1 mai sunt angajata ca asistent medical pfa la un spital. In 1 ianuarie am intrat in concediul prenatal, iar in februarie, se scot posturi definitive ca asistent medical. Se poate face angajarea in aceasta perioada de concediu lauzie si sa intru apoi in concediul de ingrijire al copilului sau trebuie neaparat sa ma intorc la locul de munca daca o sa obtin postul definitiv?Precizez ca examenul pentru post va fi in luna februarie iar cam pe la jumatatea lunii martie ar trebui sa intru in concediul de ingrijire al copilului....pana atunci o sa fiu in concediu prenatal si de lauzie. Este o ocazie pe care nu as dori sa o ratez( sa ma angajez pe un post definitiv), dar ma gandesc si la faptul ca ar fi foarte dificil sa imi reincep activitatea ca asistent medical la o luna, o luna jumate de cand am nascut. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 20 Ianuarie 2015
1. Legislatia nu interzice ca in timpul concediului de maternitate (sarcina si lauzie) a aveti venituri din salarii, deci puteti incheia un contract individual de munca (CIM).

2. - Numai ca angajatorul dvs. trebuie sa fie de acord stiind ca sunteti gravida si veti solicita apoi concediu crestere copil (CCC).
- Spun asta pentru ca angajatorul este obligat sa va acorde CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre indemnizatie si concediu de crestere pentru al doilea copil terrylyn terrylyn Buna ziua. Poate reuseste si pe mine cineva sa ma lamureasca. Am cateva intrebari privind indemnizatia si concediul de crestre pentru al doilea copil. 1. ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut in caz de raman insarcinata in timpul concediul maternal Timea86 Timea86 Buna ziua as dori sa stiu ce trebuie sa fac, sunt in concediu de cresterea copilului si eu ar trebui sa reincep lucrul luna viitoare pe 29 si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)