avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce trebuie facut in caz de raman insarcinata in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce trebuie facut in caz de raman insarcinata in timpul concediul maternal

Buna ziua as dori sa stiu ce trebuie sa fac, sunt in concediu de cresterea copilului si eu ar trebui sa reincep lucrul luna viitoare pe 29 si eu sunt insarcinata in 30 de sapt . Pot sa iau acel concediu prenatal sau trebuie sa ma intorc la serviciu va rog ajutati-ma nu stiu cum se procedeaza si tin sa mentionez ca nu am anuntat inca la locul de munca va fio o probleme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 18 Noiembrie 2016
Care este data nasterii copilului ?
Buna medicul mi-a spus doua date posibile 22 ianuarie sau 10 februarie
Data naterii : ianuarie 2017
Perioada eligibila pentru CCC : februarie 2015 - ianuarie 2017

In acest caz, puteti intra in concediu de maternitate imediat dupa terminarea CCC.


Data nasterii copilului : februarie 2017
Perioada eligibila pentru CCC : martie 2015 - februarie 2017

Si in acest caz, puteti intra in concediu de maternitate imediat dupa terminarea CCC.

Potrivit OUG 158/2005, concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Naomi12 Naomi12 Bună ziua, Eu am început sa lucrez anul trecut pe data de 2 Nov. 2016, în februarie am aflat ca sunt insarcinata, iar din mai eu sunt în concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar ... oprita oprita Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar 4 ore pe saptamina si este gravida in luna 5, cind ar putea intra in concediu prenatal, si care ... (vezi toată discuția)