avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Bună ziua,
Eu am început sa lucrez anul trecut pe data de 2 Nov. 2016, în februarie am aflat ca sunt insarcinata, iar din mai eu sunt în concediu de risc maternal. Prin septembrie pe 5 mi se termina zilele de concediu de risc. Data în care eu trebuie sa nasc este 10 octombrie, dar eu numai în noiembrie fac 12 luni lucrate, ce concediu trebuie sa bag după ce termin cu cel de risc? Și pot beneficia de concediul acela de 2 ani creștere copil ? Sper ca m-am făcut înțeleasă
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 5 Iulie 2017
1. Data nasterii : octombrie 2017

perioada eligibila pentru CCC : noiembrie 2015 - octombrie 2017

perioada luata in calcul : noiembrie 2016 - octombie 2017 (12 luni)

In speta, puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

2. Dupa concediu de risc maternal , puteti intra in concediu de maternitate (prenatal).

" Concediul are o durată totală de 126 de zile calendaristice, ce se împarte în mod egal între concediul pentru sarcină şi concediul pentru lăuzie, punctul de referinţă fiind data naşterii copilului. Totuşi, există şi posibilitatea ca cele două concedii să fie compensate între ele, însă numai în funcţie de recomandarea doctorului şi opţiunea salariatei.

"Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice", dispune ordonanţa de urgenţă."
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut in caz de raman insarcinata in timpul concediul maternal Timea86 Timea86 Buna ziua as dori sa stiu ce trebuie sa fac, sunt in concediu de cresterea copilului si eu ar trebui sa reincep lucrul luna viitoare pe 29 si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mileaflorica mileaflorica Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: Am lucrat cu contract de munca din 20.04.2015 pana in ... (vezi toată discuția)