avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar ...

Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar 4 ore pe saptamina si este gravida in luna 5, cind ar putea intra in concediu prenatal, si care este perioada luata in calcul inainte de nasterea copilului, cu care v-a intra in perioada de cresterea copilului.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 2 Septembrie 2020
1. Potrivit OUG 158/2005, art. 39, alineatul 1, concediul de maternitate are 126 de zile calendaristice și este format din: concediu de sarcină (concediu prenatal), care se poate acorda pe o perioadă de 63 de zile înainte de nașterea copilului și concediu de lăuzie (concediu postnatal), care se poate acorda pe o perioadă de 63 de zile după nașterea copilului. Zilele acordate pentru concediul prenatal și concediul postnatal (sarcină și lăuzie) pot fi compensate între ele, cu acordul medicului. Singura condiție este ca în concediul postnatal să-ți rămână minimum 42 de zile.

In speta, cel mai devreme în prenatal se poate intra pe la 28-29 săptămâni.

2. Perioada eligibila pentru CCC este de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie thea_ghi thea_ghi Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti de la cate saptamani de sarcina se poate intra in concendiu prenatal conform legislatiei in vigoare. Conform ... (vezi toată discuția)