avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... recuperare sume de la FNUASS
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

recuperare sume de la FNUASS

Va rog sa ma îndrumați, referitor la depunerea cererii de recuperare după termenul de 90 de zile,având in vedere ca OUG 36/2010 Art .II. precizeaza ca :
Art. II
Certificatele de concediu medical eliberate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se depun la casele de asigurari de sanatate in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonantei de urgenta.
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Sitaru , Avocat 13:41, 21 Ianuarie 2015
In concret, care este problema Dvs?
Am depus cererea de recuperare cu actele în regula pe anul 2014 în data de 15.ianuarie 2015 ,dar am de recuperat și pe luna mai 2014 și m-a avertizat ca nu o sa primesc înapoi suma plătita ,deoarece am depus târziu actele.
Va mulțumesc !
Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. 1 din OUG nr. 158/2005 "Indemnizatiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era in drept sa le solicite."
Prin urmare, in ceea ce primeste sumele aferente lunii mai 2014, personal, apreciez ca solicitarea Dvs a fost tardiv formulata, motiv pentru care nu cred ca o sa puteti recupera valorile respective.

Oricum, va doresc mult succes in demersul intreprins!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fnuass ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, ce facem cu sumele de recuperat din FNUASS, pentru care nu am depus cerere in termen de 90 de zile si pe care nu pot sa le mai recuperez incepand ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)
Problema fnuass de recuperat in d.112 camicami camicami Buna tuturor, Am de recuperat (prin compensare ptr.ca nu am depus cerere la Sanatate ptr.restituire) sume de la FNUASS. In D.112 ,dupa completare, nu tine ... (vezi toată discuția)