avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MOSTENIRE

Parintii mei sunt casatoriti dar de zeci ani nu mai locuiesc impreuna tata fiind cu o alta femeie.In acesti ani tata a avut grija de o doamna in varsta care la moarte ia lasat prin testament mai multe terenuri unele cu o situatie clara iar pentru altele se mai judeca si astazi. As dori sa stiu daca tata are dreptul de a vinde din terenuri fara acordul mamei unele le-a vandut fara aordul mamei o singura data mama a trebuit sa isi dea acordul in fata unui notar as vrea sa stiu de ce pentru majoritatea vanzarilor mama nu a fost consultata fiind casatoriti nu sunt bunuri comune?Exista vreo modalitate prin care tata nu are nevoie de acordul mamei?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 18:13, 20 Ianuarie 2015
Daca sunt donatie nu este necesar acordul sotului ci doar a celui caruia i-au fost donate bunurile. Daca in testament este trecuta si mama dvs. este obligatoriu si acceptul dansei.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Intrucat terenurile au fost lasate prin testament doar tatalui, acestea sunt bunuri proprii ale tatalui dvs (atat in legislatia veche cat si in cea noua), si prin urmare nu are nevoie de acordul sotiei, nefiind bunuri comune.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Francisc Gerber, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)