Parintii mei sunt casatoriti dar de zeci ani nu mai locuiesc impreuna tata fiind cu o alta femeie.In acesti ani tata a avut grija de o doamna in varsta care la moarte ia lasat prin testament mai multe terenuri unele cu o situatie clara iar pentru altele se mai judeca si astazi. As dori sa stiu daca tata are dreptul de a vinde din terenuri fara acordul mamei unele le-a vandut fara aordul mamei o singura data mama a trebuit sa isi dea acordul in fata unui notar as vrea sa stiu de ce pentru majoritatea vanzarilor mama nu a fost consultata fiind casatoriti nu sunt bunuri comune?Exista vreo modalitate prin care tata nu are nevoie de acordul mamei?Va multumesc anticipat
Daca sunt donatie nu este necesar acordul sotului ci doar a celui caruia i-au fost donate bunurile. Daca in testament este trecuta si mama dvs. este obligatoriu si acceptul dansei.
Intrucat terenurile au fost lasate prin testament doar tatalui, acestea sunt bunuri proprii ale tatalui dvs (atat in legislatia veche cat si in cea noua), si prin urmare nu are nevoie de acordul sotiei, nefiind bunuri comune.
Succesiune
vittorio1
Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)