avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare succesiune - mostenitor plecat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare succesiune - mostenitor plecat in strainatate

Suntem doi frati si vrem sa deschidem succesiune in urma decesului parintiilor nostri (unul in 1996 altul in 2013). Sora mea este plecata in SUA (perioada nedeterminata) si vrea sa stie ce acte trebuie sa-mi trimita pentru a putea sa o reprezint la notar.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 19:04, 20 Ianuarie 2015
Cetatenii romani care se afla in starainatate temporar sau permanent pot fi reprezentati in Romania, in vederea sustinerii intereselor prin mandatari si la succesiuni.
Pentru aceasta, persoana interesata se va prezenta la consulat si va completa formularul pus la dispozitie de Consulat in doua exemplare de Procura generala, speciala sau Declaratie, cu toate datele, iar dupa autentificare, o va transmite in Romania persoanei imputernicite-numita mandant, care ii va reprezenta interesele.
Actele vor fi semnate de solicitant la sediul Consulatului.
Nu se autentifica procuri sau declaratii trimise prin posta, fax sau e-mail.
Pentru acest serviciu este necesara prezenta personala a solicitantului la Consulat, insotit de un act de identitate romanesc valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)