Buna seara,
Am si eu o mare nelamurire. Angajatorul meu pentru luna Decembrie mi-a platit salariul cu doua zile mai putin (respectiv 17 ore), la bonurile de masa cu unul mai putin, decat am lucrat efectiv, iar zile libere am beneficiat mai putin decat colegii mei cu doua zile. In momentul in care am cerut lamuriri sefului direct si doamnei de la resurse umane, referitor la orele platite mai putin mi sa spus ca nu sunt platita la ore ci la zile lucratoare, iar atunci cand am intrebat de ce sunt platita cu doua zile mai putin, a spus ca nu putea sa imi plateasca mai multe zile decat erau legale. Cand am intrebat daca pot beneficia in luna Ianuarie de cele doua zile lucrate in plus in luna Decembrie, mi sa spus ca nu am nici un liber de luat. Mentionez ca este primul salariu pe care il iau de cand sunt la acest angajator. Intrebari: Este normal ce se intampla? Ce pot face in cazul asta? Multumesc anticipat,
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...
Ore suplimentare !
dinamo99
Depasirea orelor legale de munca,precizez ca nu se platesc orele suplimentare si nici nu se compenseaza cu zile libere
In luna Octombrie am avut 182 de ore ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte
LambaCorina
Buna seara,
cum pot sa aflu daca firma pt. care lucrez prezinta la ITM pontajul corect: program
saptamanal,ore lucrate in wekend-uri si program de ... (vezi toată discuția)