avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma - anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma - anulare contract de intretinere

Buna seara,

pe scurt o sa va relatez povestea. In luna ianuarie a anului trecut am facut un contract de intretinere cu o vecina de-a mea in varsta de 63 de ani, tocmai ii deceda-se sotul nu are copii si a insistat sa facem contract pentru a avea grija de ea, era dupa evenimentul petrecut in familia ei si era tare necajita. Am facut contractul la rugamintile ei. In contract se stipuleaza toate obligatiile mele si ce trebuie sa fac. Dupa 6 luni de si-a mai revenit din necaz a cautat-o un nepot indepartat din Anglia si au discutat impreuna despre situatie, si a ajuns la comun acord ca vor sa rezilieze contractul ceea ce eu nu am fost de acord, pt ca eu am suportat cheltuielile de inmormantare a sotului ei, i-am platit creditele din banca si am platit facturile de utilitati, ,mancare etc. Daca nu am fost de acord aceasta a plecat cu nepotul ei in Anglia si a platit un avocat si m-a actionat in instanta. Subliniez ca eu detin toate documetele prin care pot demonstra ca mi-am indeplinit obligatiile. Cand a venit citatia sau cum s-o numi documentul a trebuit sa redactez o intampinare ceea ce am si facut. Am povestit acolo tot mai amanuntit si am spus ca tot ce am scris pot demonstra cu documente si martori. Acum cand a inceput procesul mi-am angajat o avocata care imi spune asa: ca nu cred ca pot aduce martori pt ca eu nu i-am numit cu numele, ca daca prierd procesul nu o sa vad nici un ban inapoi din ceea ce am cheltuit chiar daca am martori si documente, pt ca contractul respectiv implica riscuri, subliniez ca eu chiar daca a plecat femeia am continuat sa-i platesc ratele si i-am depus lunar in cont bani pt a se intretine, nu stiu ce sa mai fac si ce sa cred. Oare asa sa fie? Un varstnic isi ia doi tineri si le da casa cica aia platesc rate, cheltuieli cu intretinerea etc si dupa tot ei pierd ca ala e un contract cu riscuri????
nu pot sa cred asa ceva. Va rog din suflet sa-mi raspunde-ti si mie ce as putea face.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:19, 23 Ianuarie 2015
Trebuia sa solicitati ca un avocat sa va redacteze intampinarea faptul ca dvs ati redactat-o nu va ajuta prea mult.Prin intampinare se fac aparari,se invoca exceptii,se solicita probe,este mai mult decat o simpla insiruire a faptelor.Cred ca dna avocat a fost fair-play prezentandu-va toate posibilitatile,vroiati sa va spuna ca aveti sanse 100 % si sa pierdeti procesul.Fara a studia actele din dosarul dvs este greu sa va spunem mai mult,lasati-o pe colega sa-si faca treaba,avocatul si chirurgul nu-i schimbi in timpul operatiei.
va multumesc pt raspuns. dar intrebarea e ce mai pot face ceva?
Raspunsul ar fi...sa asteptati. Actualmente, avocata se ocupa de proces? Procesul in ce stadiu este acum ? Ati fost la vreun termen ? In cererea de chemare in judecata pentru ce solicitau rezilierea contractului ?
Dacă aveți înscrisurile prin care dovediți plățile făcute nu e neapărat nevoie de martori. Depuneți la dosar în copie toate dovezile acelor plăți.

Întradevăr, trebuia să specificați în întâmpinare numele și adresa martorilor, dar la primul termen la care veți fi citat, prezentați-vă cu martori respectivii, chiar dacă nu i-ați nominalizat prin întâmpinare și solicitați instanței audierea lor chiar la acel termen.
În acest fel aveți șanse că vi se admită cererea în probațiune cu audierea martorilor.
Ca sa poata rezilia contractul trebuie sa dovedeasca culpa dumneavoastra.Daca i-ati dat bani si ati platit si cheltuielile si aveti inscrisurile e cam greu. Daca a gasit femeia cine sa o ajute sa va plateasca nepotul cheltuielile si aia e. sau vreti neaparat apartamentul?

Alte discuții în legătură

Contract intretinere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Daca o persoana in varsta face un contract de intretinere cu unul din nepoti si in urma contractului acesta primeste o locuinta, cum se poate rezilia acel ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de avocat ? savyandrei savyandrei Azi am facut prima vizita in sala de judecata in procesul deschis de mama copilului meu pentru incredintarea acestuia , plata pensiei alimentare si a ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzulfruct viager manea florentina manea florentina Buna ziua .Am incheiat un contract vanzare cumparare cu o batrana in urma cu 8 ani iar acum sunt in proces pentru reziliere contract v.c.Actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)