Buna ziua, am avut o relație extraconjugala cu o femeie. După câteva luni a zis ca e însărcinată. Nu știu daca eu sunt tatăl copilului dar ea vrea sa-l abandoneze.daca ma declar eu ca tata, deși nu sunt, si sa iau eu copilul(eu sunt căsătorit si mai am 2 copii), cum as putea sa ma protejeze de un viitor santaj sau ceva de genul asta. Mama nu e interesata deloc de copil.va multumesc!
Eu nu cred ca o sa procedeze asa.
Probabil ca va santajeaza.
Trebuie sa lamuriti si daca sunteti tatal copilului.
Se poate face test ADN ca sa va lamuriti dar dupa ce se naste copilul si daca il va naste...
Daca va lasa copilul dupa nastere nu cred ca il va mai castiga in instanta decat daca va veti judeca foarte prost dvs. sau veti fi de acord.
[ editat- nu mai trimiteti la avocat]
Daca veți exercita singur autoritatea părintească, nu mai aveți nevoie de acordul mamei. Dacă veți exercita împreună, puteți obține o hotărâre care sa suplinească acordul mamei.
Nu veți exercita singur autoritatea părintească decât dacă mama își va abandona copilul.
După ce îl veți recunoaște, puteți oricând contesta recunoașterea paternității.
V-am zis, așteptați sa vedeți cum.decurg lucrurile, eu sunt de părere ca femeia nu e însărcinată, dar.. vedem.
si daca eu iau copilul si nu este al meu?ceea ce este foarte posibil...nu pot intra la fals in declaratii sau sa obtina mai tarziu anularea certificatului de nastere...si eu sa pierd...?
Nu, pt ca ati fost indus in eroare, nu ati fi recunoascut copilul daca nu ati fi avut relatii cu mama in perioada preconceptiei, macar in privinta asta stati linistit.
Nu intrati la fals daca ati crezut ca e copilul dv. Daca nu ati crezut, da, cam intra.
Exercitarea de fapt si exercitarea de drept a autoritatii parintesti, singur, sunt doua lucruri distincte.
Riscurile care pot aparea in timp mediu si lung, peste 2,5 sau 15 ani sunt putin mai mici decat cele care pot aparea pe timp scurt, de 3 sau 6 luni, imediat dupa nastere. Orice recunoastere sau actiune in instanta ati face, ea nu poate fi anterioara nasterii. Nasterea duce la niste eliberari hormonale care aduc mama la niste stari de exagerare, fericire, depresie, dupa caz; in tumultul acesta, poate nu e cea mai buna idee sa luati o decizie inainte de nastere si inainte de a vedea daca acel copil va fi abandonat au ba.
Ar trebui sa va informati mai bine despre riscuri inainte si, poate, sa aveti ceva asistenta psihologica, pentru ca aveti doi copii pe care nu-i puteti surprinde asa, peste noapte, cu un fratior.
Copil fara tata
Panseaua
Doresc pareri referitor la aceasta situatie:
Ea traieste in concubinaj cu El.
Ea cetatean roman, el roman si francez. Ea are loc de munca si o locuinta ... (vezi toată discuția)