avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit franci.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit franci.

Buna ziua,
Am un credit in franci. Intrebarea mea este: daca dau banca in judecata se sisteaza plata ratelor pe parcusul procesului si daca da daca pierd procesul trebui sa platesc toate ratele sistate odata sau se mareste termenul final al creditului?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 20:24, 2 Februarie 2015
Daca solicitati sistarea, atunci exista aceasta posibilitate. Aceasta presupune o actiune separata de cea prin care chemati banca in judecata.

Da, daca pierdeti, atunci ratele vor trebui platite retroactiv.

Termenul final al creditului nu se mareste, daca nu veti solicita in mod expres acest lucru, fie bancii, fie printr-o actiune separata.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Din punctul meu de vedere nu exista temei juridic pentru sistarea platilor.
Se poate cere constatarea nulitatii absolute a clauzelor care permit schimbul la cursul bancii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru ... limenico limenico daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru un credit imobiliar pot cere bancii anularea creditului? (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa apel? liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces colectiv cu banca, noi am pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat doar o parte din cerere, adica s-a ... (vezi toată discuția)
Credit bancar AIAIOANA AIAIOANA In toamna lui 2008 am incheiat cu o banca 2 credite:unul cu ipoteca si altul de nevoi personale.La sfarsitul lunii iulie 2010 am cerut refinantare pt.a face ... (vezi toată discuția)