avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce urmeaza dupa apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce urmeaza dupa apel?

Buna ziua,
Am avut un proces colectiv cu banca, noi am pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat doar o parte din cerere, adica s-a constatat caracterul abuziv si nulitatea absolut partiala din credit:"variatia dobanzii curente este in functie de dobanda de referinta variabila care se afiseaza la sediul bancii". Contractul a fost cu rata fixa in primul an, apoi rata s-a dublat. Am dat bancii copie de pe hotarare si nu i-a in calcul aceasta.
1. Pot da banca in judecata ca nu pune in aplicare hotararea instantei? Care este pasul dupa apel? Banca nu a facut recurs.
2. Se considera si retroactiv calculul dobanzii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:43, 9 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Discutati cu avocatul care v-a reprezentat.
In mod normal trebuia sa legalizati acea sentinta si sa notificati prin executor banca.
cat priveste momentul calculului, asta depinde de ce scrie in sentinta.
Buna ziua,

Hotararea definitiva obtinuta imptriva bancii trebuie legalizata si pusa in executare de catre un executor judecatoresc.

In cazul in care banca nu pune in aplicare hotararea, aceasta poate fi obligata la plata de daune cominatorii pentru intarzierea executarii hotararii.

Calculul dobanzii se va face retroactiv, intrucat nulitatea absoluta a clauzei inseamna ca dispozitiile din contract anulate nu au fost niciodata in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat, dar banca imi trimite notificari ca ma executa liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces colectiv cu banca, s-a pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat, s-a constatat caracterul abuziv si nulitatea ... (vezi toată discuția)
Micsorare rata banca clodet clodet 1)cum pot sa-mi micsorez rata lunara pe care o am de dat la banca? (vezi toată discuția)
Nu am marja in contractul de credit florenta_22 florenta_22 Am un credit de nevoi personale din 2008 si la calculul dobanzii nu am trecuta nicio marja,scrie asa:in primele 40 luni rata dobanzii este 11.60 % ... (vezi toată discuția)