Buna ziua,
Am avut un proces colectiv cu banca, noi am pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat doar o parte din cerere, adica s-a constatat caracterul abuziv si nulitatea absolut partiala din credit:"variatia dobanzii curente este in functie de dobanda de referinta variabila care se afiseaza la sediul bancii". Contractul a fost cu rata fixa in primul an, apoi rata s-a dublat. Am dat bancii copie de pe hotarare si nu i-a in calcul aceasta.
1. Pot da banca in judecata ca nu pune in aplicare hotararea instantei? Care este pasul dupa apel? Banca nu a facut recurs.
2. Se considera si retroactiv calculul dobanzii?
Buna ziua,
Discutati cu avocatul care v-a reprezentat.
In mod normal trebuia sa legalizati acea sentinta si sa notificati prin executor banca.
cat priveste momentul calculului, asta depinde de ce scrie in sentinta.
Hotararea definitiva obtinuta imptriva bancii trebuie legalizata si pusa in executare de catre un executor judecatoresc.
In cazul in care banca nu pune in aplicare hotararea, aceasta poate fi obligata la plata de daune cominatorii pentru intarzierea executarii hotararii.
Calculul dobanzii se va face retroactiv, intrucat nulitatea absoluta a clauzei inseamna ca dispozitiile din contract anulate nu au fost niciodata in vigoare.