avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces castigat, dar banca imi trimite notificari ca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces castigat, dar banca imi trimite notificari ca ma executa

Buna ziua,
Am avut un proces colectiv cu banca, s-a pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat, s-a constatat caracterul abuziv si nulitatea absolut partiala la art.5 din credit:"variatia dobanzii curente este in functie de dobanda de referinta variabila care se afiseaza la sediul bancii". Contractul a fost cu rata fixa in primul an, apoi rata s-a dublat. Avocatul a zis sa mergem la banca sa negociem, ca am castigat procesul, in schimb banca ne trimite notificari ca ne vor executa silit daca nu platim ratele restante, in 15 zile.
1. Ce s-a castigat in apel, ca nu scrie cat este dobanda? Ce pot negocia cu banca?
2. Se considera si retroactiv calculul dobanzii?
3. Comisionul de administrare s-a dovedit a fi ilegal prin lege? Banca ne-a scos comisionul de administrare, in schimb in apel curtea constata este legal acest comision si se justifica.
4. Pot merge la banca cu copie de pe hotarare/motivare si sa le solicit sa puna in aplicare decizia curtii de apel?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 09:42, 26 Octombrie 2016
Buna ziua,
Dupa ce legalizati sentinta si decizia mergeti, impreuna cu avocatul, la banca pentru punerea in aplicare a celor castigate.
Daca banca va refuza va puteti adresa unui executor judecatoresc.
Cat priveste intrebarea: ce ati castigat, ;a aceasta va poate raspunde avocatul dupa ce se motiveaza decizia.
Asta e problema, avocatul nu vine cu noi la banca, a zis ca nu e nevoie, doar sa mergem la banca sa negociem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa apel? liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces colectiv cu banca, noi am pierdut procesul in prima instanta, dar in apel am castigat doar o parte din cerere, adica s-a ... (vezi toată discuția)
Act aditional cu marja crescuta cmosteanu cmosteanu buna ziua, am un credit in euro la alpha bank in care dobanda era calculata dupa formula: dobanda bancii variabila 7.5 + marja 2.5 + comision de risc ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu banca liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces cu banca, pe care l-am castigat, cei de la banca ne-au sunat sa ne spuna ca ne vor recalcula dobanda retroactiv si vor face ... (vezi toată discuția)