Buna ziua.
As dori un sfat in cazul urmator:varul meu a avut un proces civil intr-un partaj unde i s-a dat o cota de 20%iar fostei sotii 80%,lucru care el il considera injust ,tinand cont ca amandoi au contribuit cu o cota de aproximativ jumate-jumate in timpul casatoriei.Avocatul nu s-a prea ocupat de caz si nici nu l-a sfatuit ce trebuie sa faca concret.Au fost casatoriti 5 ani,in primii 3 ani respectiva nu a avut nici un loc de munca si nu a contribuit cu nimic,el lucrand aprox.2 ani,locuind in apartamentul pus la dispozitie de mama lui si fiind ajutati doar de familia lui cu mancare,produse etc.(o suma de aprox.12000 euro).Dupa cei 3 ani,respectiva a inceput o afacere pe internet economisind o suma de 16000 euro si cumparand un apartament cu 11500 euro pe care l-a pus doar pe numele ei(l-a prostit ca vor cumpara inca unul si-l vor pune pe numele lui,si el chiar a crezut),declarand si la notar ca era necasatorita(banuiesc ca e un fals in acte).Dupa divort l-a dat afara din casa,iar el a ramas fara nimic.A cerut jumatate din apartament.Cu toate ca au facut amandoi dovada contributiilor,nu se intelege de ce s-a luat in considerare doar ultimii 2 ani (cand ea lucra si el nu),si i s-a dat doar 20% ?De ce nu s-a luat in considerare si suma lui?Poate sa se prezinte fara avocat?Mai are rost un apel,in acest caz?
cu multumiri
Are rost apel daca considera ca nu s-a judecat correct. De multe ori, apelul a rasturnat efectiv solutia.
Se poate prezenta si fara avocat. Dar poate un ajutor de specialitate, macar la analizarea dosarului si redactarea apelului ar trebui.
Mai am vreo sansa?
voinea75
Sunt disperata, indignata, suparata si ce e mai grav este ca incep sa ma resemnez. Incerc sa va descriu pe scurt situatia mea.
- Partaj intre 2 fosti soti. ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila
KARRINA
Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica).
In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)