avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... MAI AM VREO SANSA?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

MAI AM VREO SANSA?

Sunt disperata, indignata, suparata si ce e mai grav este ca incep sa ma resemnez. Incerc sa va descriu pe scurt situatia mea.
- Partaj intre 2 fosti soti. Sotul este reclamant.Eu sunt parata.El cere partajarea 50-50, eu cer in principal actiune in constatare(100% eu) iar in subsidiar drept de creanta.
- Imobil cumparat in timpul concubinajului in cote 1/2 fiecare.
- Inscrisuri in care apare ca eu am platit integral pretul imobilului. Bani stransi(in timp) in contul meu personal, plata facandu-se cu ordin de plata, din contul meu in contul vanzatorului.
- Perioada concubinajului este de 8 ani(recunoscuta de el la interogatoriu).
- in cei 8 ani de concubinaj 4 ani nu a avut servici. Depusa la dosar copie dupa cartea de munca in care se vede acest lucru.
- Pt cei 8 ani de concubinaj i-am calculat banii castigati (acest calcul este depus la dosar) si a rezultat suma de 5000 Euro.
- Imobilul a fost platit cu suma de 19.000 Euro(din contul meu).
Nici nu se putea intretine cu cei 5000 Euro dar sa mai puna deoparte suma de 9500 Euro (jumat din imobil). Adica el a castigat in 8 ani 5000 Euro ,a reusit sa traiasca cu acesti bani, ba mai mult, a pus si deoparte 9500 Euro. Nici martorul care l-a avut n-a putut sa-l convinga sa minta si a spus adevarul. Declaratia martorului lui este in avantajul meu.Intrebat fiind la interogatoriu, de unde a avut bani sa achite jumatate din imobil a raspuns ca din salariu care se poate verifica in cartea de munca. Dar tocmai cartea de munca il contrazice si se vede clar de acolo ca a castigat doar 5000 euro.
S-a terminat fondul. Hotararea a fost data astfel: Imobil, el 50%, eu 50%,imbunatatiri, el 10%, eu 90%. Bunuri imobile, el 10%, eu 90%. Trebuie sa-i dau sulta aprox 26.000 Euro.
Avocata mea, a facut cerere de apel in termen. Doar atat. Nu a motivat apelul.
La fond am platit peste 200 milioane taxa de timbru.Acum sigur va trebui sa platesc in jur de 100 mil. Ffff multi bani de dat.
Parerea mea este ca nu s-au analizat si examinat probele aduse de mine.
Singura proba pe care o am in plus la apel ar fi o inregistrare audio a fostului sot, in care recunoaste ca n-a pus nici un ban pt cumpararea imobilui.Tot in acea inregistrare spune ca daca va indrazni judecatorul sa-l intrebe de unde a avut bani, o sa spuna ca a gasit un portofel pe strada cu 10.000 Euro.

Ati avut vreo speta asemanatoare? Credeti ca m-ati putea AJUTA CINEVA?



Cu deosebita stima

Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 16:00, 12 Februarie 2013
Buna ziua!
Cum ati facut inregistrarea audio?
Din cate stiu eu inregistrarea audio este luata in considerare doar in procesul penal.
Cu respect.
Spuneti ca imobilul a fost cumparat in cote de 1/2 fiecare,adica in actul de vanzare cumparare este trecut si concubinul cu cota de 1/2 fara sa fi contribuit vreun leu?
E foarte clar. Nu a contribuit cu nici un ban.
Daca avocata dvs.a facut apel inseamna ca sunteti in posesia hotararii judecatoresti.Parcurgeti cuprinsul hotararii.In cuprinsul acesteia puteti vedea daca au fost analizate toate aspectele si dovezile prezentate de dvs. Puteti de asemenea sa mergeti la arhiva primei instante sa vedeti daca dosarul nu a fost transmis la instanta de apel si daca il gasita sa examinati si dvs.dosarul, sa analizati toate documentele pe care in contine inclusiv concluziile depuse de avocatul dvs.Din cele prezentate de dvs. imi dau seama ca sunteti singura in masura sa realizati ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in concubinaj marleen marleen Am trait cu un barbat in cocubinaj,m-a dat in judecata ptr. partaj, a castigat procesul,avand martori mincinosi(cumparat cu cate-o plasticata de bere),iar eu ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre partaj (urgent) Inginerul9 Inginerul9 Buna ziua, Sunt casatorit de 3 ani de zile si urmeaza din pacate divortul (nu am sa expun motivele) si partajul. Situatia mea: Inainte de casatorie am avut ... (vezi toată discuția)
Pretenții materiale exagerate după concubinaj. În urma pronunțării instantei la o sumă, pot cere eșalonarea ei? Patryss_88 Patryss_88 Buna seara. In urma unui unei proces intentat de fostul concubin cu la privire la contributiile lui in apartamentul MEU proprietate personala... acum astept ... (vezi toată discuția)