Buna ziua!
Prin acordul partilor voi incheia ctr. la firma unde lucrez urmand ca din urmatoarea zi sa semnez ctr. cu o alta firma, dar care de fapt are aceesi asociati, administratori. Practic s-a deschis o alta firma care va angaja salariatii celeilalte. Pentru concediu de odihna neefectuat la vechea firma ce posibilitati exista sa fie luat in urm. luni la noua societate? Putem semna impreuna un acord in acest sens?
Multumesc
1. In practica am mai vazut asa ceva si nimeni nu s-a sesizat. De fapt nu are ce sa sesizeze pentru ca nu se produce nici o neregula fiscala.
2. Nu e nevoie sa incheiati nici un act sau acord dar, daca doriti, o puteti face.
Eu nu am mai vazut asa ceva, dar daca ajungeti la o intelegere cu angajatorul, nu cred ca ar fi vreo problema.
Legea mentioneaza ca se acorda concediul de odihna proportional cu perioada lucrata, dar nu semntioneaza nimic referitor la acest caz in care sunteti dvs.
Se putea lua CO neefectuat numai ca urmare a aplicarii prevederilor art.169 C.mun. - Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
In speta, în cazul încetării contractului individual de muncă este posibilă compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat.