avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer concediu de odihna

Buna ziua!
Prin acordul partilor voi incheia ctr. la firma unde lucrez urmand ca din urmatoarea zi sa semnez ctr. cu o alta firma, dar care de fapt are aceesi asociati, administratori. Practic s-a deschis o alta firma care va angaja salariatii celeilalte. Pentru concediu de odihna neefectuat la vechea firma ce posibilitati exista sa fie luat in urm. luni la noua societate? Putem semna impreuna un acord in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 9 Iunie 2009
1. In practica am mai vazut asa ceva si nimeni nu s-a sesizat. De fapt nu are ce sa sesizeze pentru ca nu se produce nici o neregula fiscala.
2. Nu e nevoie sa incheiati nici un act sau acord dar, daca doriti, o puteti face.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Eu nu am mai vazut asa ceva, dar daca ajungeti la o intelegere cu angajatorul, nu cred ca ar fi vreo problema.
Legea mentioneaza ca se acorda concediul de odihna proportional cu perioada lucrata, dar nu semntioneaza nimic referitor la acest caz in care sunteti dvs.
Se putea lua CO neefectuat numai ca urmare a aplicarii prevederilor art.169 C.mun. - Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
In speta, în cazul încetării contractului individual de muncă este posibilă compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Principalele drepturi recunoscute de lege salariatilor Mixi Mixi Buna seara.Tema mea de licenta este: Principalele drepturi recunoscute de lege salariatilor; din care doua subiecte teorie si un studiu de caz. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre co efectuat si neefectuat ilia2007 ilia2007 Buna ziua! problema mea este urmatoarea:am fost angajata la o firma particulara 1 an- iulie 2007- iulie 2008, avand un sal. minimin de 880 lei si nemajorat din ... (vezi toată discuția)