avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolatie termica ext.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolatie termica ext.

locuiesc la bloc secto3 bucuresti,vreau sa stiu daca imi fac izolatia numai la apart.meu de ce acte am nevoie,si cum pot sa le obtin.deasemenea pot obtine vre-un ajutor de la primaria de sctor?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 10:09, 21 Ianuarie 2015
Nu cred ca o sa obtineti autorizatie de la Primaria Sector 3 pentru reabilitare apartamentului dumneavoastra, pentru ca fatada condominiului este parte comuna, de reabilitare si intretinerea partilor comune se ocupa asociatia, iar ce este mai important, trebuie sa mentineti aspectul armonios si UNITAR al intregii cladiri, conform Legii 230/2007.

Articolul 11
(1)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2)Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Articolul 16
(1)Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
in zona sunt multe apartamente izolate termic,fara a fii izolat tot blocul sau toata scara,(si la mine in bloc au facut astfel de lucrari),inseamna ca au obtinut autorizatie,iar in cazul in care primaria nu face nimic in acest sens,atunci ajutati-ma sa pot da primaria in judecata,sunt convins ca pot castiga acest proces cu putin ajutor din partea dvs.
Nu va bateti capul. Nu are niciunul autorizatie.Au izolat de capul lor.La un moment dat probabil vor fi amendati asa cum s-a intamplat prin Oradea sau Arad (parca..).
Si eu locuiesc tot in 3 si la mine au facut foarte multi izolatia fara autorizatie, ori primesc amenzi cand se trezeste Negoita, ori cand incep reabilitarea o sa plateasca ca toti ceilalti proprietari. A promis primarul ca incepe reabilitarea cu fonduri europene, dar eram in campanie electorala, acum asteptam urmatoarele alegeri si promisiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatia termica a unui bloc Mariana Petriuc Mariana Petriuc Am un apartament de 3 camere la unul din capatele blocului. In total blocul are 8 scari. Partial locatarii unor scari si-au facut izolarea termica a blocului ... (vezi toată discuția)
Aprobare izolatie termica bloc orsolya orsolya Buna ziua, As avea o intrebare legata de izolatia termica a blocului. Locuind la parter ne-am izolat apartamentul cu destul de mult timp in urma, inca de ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)