avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende neridicate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende neridicate

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in anul 2008 s-a repartizat la dividende suma de 22180 lei, care nu a fost ridicata nici pana in prezent. Sunt doi actionari cu cate 50 % fiecare. Acum s-au hatarat cu nu se mai ridica dividendele ca nu avem posibilitati financiare. Cum sa scap de acest sold din contul 457? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: beebalint , utilizator 12:57, 21 Ianuarie 2015
oricum dreptul de a cere plata dividendelor se prescrie in 3 ani de la data hotararii AGA prin care s-a decis plata lor. asa ca nici nu il mai pot cere.
ar trebui sa va ajunga pentru scoatere din contabilitate faptul prescriptiei si aprobarea de catre AGA.
nu Va suparati ca insist, dar asa stiu ca numai dividendele necuvenite se prescrie si se trec pe venituri, dar in cazul acesta nu trebuie sa trec pe contul 1174?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere sume din alte rezerve ca dividende ????? maria2010 maria2010 In urma cu 4 ani, contabilul a repartizat profitul de la sfarsitul exercitiului financiar in ct 106.8 - alte rezerve. Administratorul doreste acum transferul ... (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)