avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registre noi pentru I.I. incepand de la 1 ianuarie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registre noi pentru I.I. incepand de la 1 ianuarie 2015?

am auzit astazi la doi colegi ca a fost o ordonanta undeva in decembrie iar registrele ce le-am cumparat in urma pentru a ne tine contabiliatea nu mai sun valabile ci trebuie un nou registru jurnal care costa 100 lei de la finante. stiti cumva daca este adevarat? ziceau ca pana acum doar srl-urile trebuiau sa aiba acest resgitru jurnal.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:59, 23 Ianuarie 2015
Cele doua registre procurate deja,cel de incasari si plati + inventar,se vor utiliza in continuare si in anul 2015. In plus de acestea va mai fi necesar un "registru de evidenta fiscala"(prevazut de OUG nr.80/2014)modelul si continutul acestuia urmand a fi aprobat prin ordin al MFP,cam pana la data de 10.02.2015.

Multumesc mult pentru raspuns,
deci va trebuie sa-l achizitionez imediat ce va fi adoptat. Stiti cumva de unde se va achizitiona? Anaf sau tot la fel ca si celelalte registre?
Nu chiar imediat. Aveti tot timpul pentru a-l completa cu operatiunile inceputului de an 2015. Cred ca acest registru se va achizitiona de la Administratia judeteana a finantelor publice,la fel ca si cel utilizat pentru calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala pfa Eugenia Dana Funie Eugenia Dana Funie De unde se poate achizitiona Registru de evidenta fiscala necesar pt. PFA incepand cu 2015? S-a publicat modelul sau inca mai trebuie sa asteptam. Acesta va ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)
Ii cu doua obiecte de activitate Laura 86 Laura 86 Buna ziua, O intreprindere individuala avand doua obiecte de activitate cum anume trebuie sa isi tina contabilitatea? Intr-un singur registru de incasari si ... (vezi toată discuția)