am auzit astazi la doi colegi ca a fost o ordonanta undeva in decembrie iar registrele ce le-am cumparat in urma pentru a ne tine contabiliatea nu mai sun valabile ci trebuie un nou registru jurnal care costa 100 lei de la finante. stiti cumva daca este adevarat? ziceau ca pana acum doar srl-urile trebuiau sa aiba acest resgitru jurnal.
Cele doua registre procurate deja,cel de incasari si plati + inventar,se vor utiliza in continuare si in anul 2015. In plus de acestea va mai fi necesar un "registru de evidenta fiscala"(prevazut de OUG nr.80/2014)modelul si continutul acestuia urmand a fi aprobat prin ordin al MFP,cam pana la data de 10.02.2015.
Multumesc mult pentru raspuns,
deci va trebuie sa-l achizitionez imediat ce va fi adoptat. Stiti cumva de unde se va achizitiona? Anaf sau tot la fel ca si celelalte registre?
Nu chiar imediat. Aveti tot timpul pentru a-l completa cu operatiunile inceputului de an 2015. Cred ca acest registru se va achizitiona de la Administratia judeteana a finantelor publice,la fel ca si cel utilizat pentru calculul impozitului pe profit.