avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intocmire contestatie mod calcul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intocmire contestatie mod calcul salariu

Buna ziua!
Lucrez intr-o institutie bugetara, ca functionar public, consilier superior.
M-ar interesa un model de intocmirea unei contestatii referitoare la o decizie de marire salariu, adresata directorului institutiei. Concret sunt nemultumit de cresterea de salariu, eu primind cea mai mica suma in plus...
Cel mai recent răspuns: Dianatanase , utilizator 16:00, 21 Ianuarie 2015
Inainte de a face acest pas, mergeti la serviciul de salarizare sa va arate grila pentru ca daca sunteti intr-o institutie bugetara, exista o grila de salarizare care trebuie respectata cu strictete si nimeni nu-si permite sa o incalce, mai ales ca se fac periodic verificari de catre Curtea de Conturi.
Multumesc!
Problema este urmatoarea: la angajare -01.07.2008 - am fost cons.superior, clasa I, treapta 3 de salarizare. Ulterior, desi am obtinut numai calificativ FB, cu nota cea mai mare, nu am primit nici o promovare in treapta, ramanand tot treapta 3-a de salarizare. Acum incadrarea pe trepte nu mai este valabila, iar aplicarea legii care permite egalizarea salariilor la acelasi nivel pentru personalul din aceeasi clasa se amana sine die. Desi am rezultatele cele mai bune si un post de executie de mare raspundere, am primit totusi cea mai mica crestere salariala.
Sunt exact in aceeasi situatie. Am facut nenumarate interventii si solicitari, am studiat toate posibilitatile legale. Pana la intrarea in vigoare a unei noi legi a salarizarii nu exista nicio posibilitate pentru cei ,,surprinsi'' la data intrarii in vigoare a actualei legi, pe treapta 3 de salarizare. O eventuala contestatie adresata directorului, care oricum nu are parghiile legale, n-ar face decat, probabil, sa va ,,imprieteneasca.'' Mult succes si daca gasiti vreo solutie, am rugamintea sa mi-o comunicati si mie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Salariul, eterna poveste tanti tanti Sunt functionar public. Din anul 1998 lucrez la Consiliul judetean in functia de inspector. La aceea data aveam deja 4 ani vechime. In anul 2008, am reusit ... (vezi toată discuția)
Grile de salarizare SoareGeta SoareGeta Buna ziua In institutia in care lucrez, salarizarea personalului neclerical se face dupa Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului ... (vezi toată discuția)