avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura neplatitor de TVA vs platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura neplatitor de TVA vs platitor de TVA

Un SRL care este catalogata ca o microinteprindere neplatitoare de TVA (SRL1) elibereaza o factura catre un alt SRL dar platitor de TVA (SRL2).
Intrebare este daca SRL-ul platitor de TVA (SRL2) isi poate deduce TVA-ul pentru factura primita de la SRL1? (primeste de fapt banii pe TVA inapoi de la stat pentru aceasta factura?)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:31, 21 Ianuarie 2015
Daca o societate nu este platitoare de TVA, nu factureza TVA, prin urmare a doua societate nu plateste TVA pentru ca nu are ce deduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare active Va supun atentiei urmatoarea speta: printr-un ct de cesiune doua persoane fizice cumpara toate partile sociale ale unei SRL(srl1) si inclusiv toate activele ... (vezi toată discuția)
Retur marfa si nerestituire plata laurual laurual buna ziua, am si eu o mica nelamurire. SRL(1) cumpara de la alt SRL(2) marfa din valoare de 4000lei (bani achitati prin OP). srl1 returneaza marfa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - datorii fiscale cristi100 cristi100 Buna ziua, am si eu o mica nelamurire. In momentul de fata sunt asociat intr-un SRL ce are datorii la stat. Doresc sa imi deschid PFA si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)