avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna restant...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna restant...

Sunt angajat din 1996 fara intrerupere. Pe 2 ianuarie 2014 mi-a venit pe lume primul copil. Am solicitat si am efectuat concediul de odihna pe anul 2014. La 1 mai am intrat in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de un an si mi-am reluat activitatea pe 29 decembrie 2014. Dat fiind faptul ca am solicitat concediu de crestere copil mi-au fost opriti banii pe durata din an "nelucrata". Acum intrebarea mea: am dreptul, in temeiul abrogarii alineatului 4 din art 145 sa solicit partea de co pe anul 2014 avand in vedere ca modificarea din codul muncii a avut loc in 2014? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 21 Ianuarie 2015
Dvs aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2014 - 01.05.2014. Pentru perioada de CCC nu aveti dreptul la CO.

Legea nr.12/2015 nu are efect retroactiv si ca atare va intra in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat d_andreeea2002 d_andreeea2002 Buna ziua, In 2014 am intrat in concediu de maternitate la data de 21 Martie ( concediu medical) si in concediu de crestere a copilului in 25 Iulie. Pana ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna inaintea suspendarii contractului de munca Marta0000 Marta0000 Bună, Am ales să intru în concediu pentru creșterea copilului ca tată iar pentru aceasta am inteles ca mi se va suspenda contracul individual de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)