avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez in Romania dar vreau sa nasc in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez in Romania dar vreau sa nasc in strainatate

Buna ziua. Lucrez in Romania cu 2 ore si vreau sa fac un copil dar vreau sa nasc in Spania deorece sotul meu este plecat acolo si lucreaza. As dori sa stiu daca se poate sa primesc indemnizatie pt cresterea copilului avand in vedere ca lucrez in tara dar sa nasc in Spania. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 22 Ianuarie 2015
1. Nu conteaza unde nasteti pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

2. Pentru a beneficia de indemnizate pentru CCC trebuie ca sa locuiti in Romania cu copilul pe care il cresteti si pentru care primiti indemnizatia.
Va multumesc din suflet pt raspuns. De locuit o sa locuiesc in Romania doar de nascut as vrea sa nasc acolo. Ma gandeam ca ar putea fi probleme cu certificatul de nastere si altele si din aceasta cauza chiar daca lucrez in tara sa nu mai primesc indemnizatia.
Certificatul de nastere obtinut in Spania il transcrieti imediat la venirea in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc / alocatie de stat pentru copii lusyana lusyana 1.am o nelamurire ...pana cand trebuie sa depun actele?? [sunt in luna a 4 aproape] 2.poate sa depuna altcineva actele in locul meu in cazul in care plec in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nascut in sua AAndreeaD AAndreeaD Buna ziua! Cum pot proceda sa obtin indemnizația de creștere copil in tara daca vreau sa merg sa nasc in SUA si apoi sa revin acasa pt creștere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie in romania magdatriboi magdatriboi Buna seara! Cum trebuie sa pocedez cu indemnizatia daca vreau sa nasc in strainatate? Mentionez ca am toate drepturile legale in romania pentru a primi ... (vezi toată discuția)