avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... transformare locuintei personale in asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

transformare locuintei personale in asociatie de locatari

Daca locuinta personala situata pe un teren cu destinatie rezidentiala este transformata in asociatie de locatari prin vanzarea spatilor,etajelor interne a mai multor propietari in acest fel ar mai fi nevoie de acordul vecinilor (alti decat cei din cladire) pentru o activitate comerciala deschisa la parterul imobilului?
Cel mai recent răspuns: raymondjoseph , utilizator 15:12, 9 Februarie 2015
Schimbarea destinatiei spatiului initial de locuit,se poate realiza numai cu acordul proprietarilor
Dispozitia in vigoare nu prevede obligativitatea obtinerii acordului vecinilor
Trebuie sa luati acordul proprietarilor din acel condominiu, nu si al vecinilor de strada.
La ora actuala in zona unde am construit consiliul local cere pentru autorizatia de functionare acord de la vecini .
Da, vecinii din condominiu (bloc), nu vecinii terenului unde se afla constructia.
Daca la un parter de bloc se deschide un magazin, nu trebuie acordul vecinilor din blocurile invecinate, trebuie acordul vecinilor direct afectati de vecinatate, din blocul respectiv si acordul asociatiei.
Acum ati inteles ce raspunsuri ati primit mai devreme?
Ciao! aceasta alegere de a alcatui o asociatie de locatari in cladirea care o detin vine dupa o sentinta pe fond care spune ca o pensiune nu poate functiona intro zona rezidentiala !este o alegere care poate sa imi permita sa deschid aceasta activitate sau o sa ma lovesc de alte inpedimente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor? mkta23 mkta23 Se poate deschide salon infrumusetare in bloc fara spatii comerciale fara acordul tuturor locatarilor? Locuiesc intrun complex rezidential nou in bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Aprobare asociatie de proprietari terasa cafenea la parterul blocului ergonomic ergonomic Buna dimineata! La parterul blocului avem spatii comerciale care fac parte din cladire. Avem o cafenea la parterul blocului care este situata in lateral, pe un ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)