avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre casa mea si curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre casa mea si curtea vecinului

buna ziua! am si eu o intrebare. am o casa la tara si am ceva probleme cu vecinul meu.ideea e ca intre noi nu exista un gard, avand in vedere ca suntem rude j asa au considerat cei batrani, ca nu e necesara construirea unui gard intre noi.de mai multi ani ei si-au construit tot felul de anexe lipite de casa noastra (zidul din spate al casei noastre e practic unul din zidurile cotetelor pe care ei le-au facut). avand in vedere ca ne-au distrus zidul casei, ne-am hotarat sa facem gard.as dori sa stiu care e suprafata pe care legea o ofera in spatele casei pentru a ne putea face gardul si daca ei pot invoca vreun motiv pentru a nu-si demola anexele lipite de casa astfel incat sa ne permita construirea gardului (intrucat ei refuza sa demoleze ce au construit langa casa noastra). va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:33, 9 Iunie 2009
In primul rand nu ati specificat daca terenul de sub contructie se afla in indiviziune cu vecinii. Daca da atunci nu puteti face gard urmand sa-i actionati in judecata pentru iesire din indiviziune si pentru obligatia de a demola anexele care va afecteaza constructia.
Daca suprafetele de teren sunt delimitate cu acte de proprietate, atunci nu aveti decat sa faceti gardul pe unde va indica actele.
In mod normal picatura stresinii trebuie sa cada pe terenul dvs. nu pe cel al vecinilor. (asta ca delimitare orientativa).
Mult succes
Cu stima,
Av.Mihaela Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)