Bună seara,
Am să vă expun în continuare o problemă pe care întâmpin de aproximativ 1 an de zile.
În octombrie 2013,m-am trezit cu o executare silită în următoarele condiţii :
- în anul 2007 am contractat un credit de la societate X.Am achitat acest credit conform scadenţarului.În 2011 societate X se transforma in societate Y,o societate care nu mai are ca domeniu de activitate creditarea,am verificat in registrul BNR al IFN-urilor.Acest SRL cesionează acelasi credit către societate Z în 2012.Am facut contestaţie pentru prescrierea termenului de executare.In momentul depunerii la dosar a documentelor de către firma de recuperare am constatat următoarele :
1. societate Y este de fapt o firmă care avea ca domeniu de activitate comerţul cu fructe şi legume,etc.
2. nu exista nici un înscris care să ateste care este legătura între societate X şi societate Y şi nici care să ateste transferul/cesiunea creanţei respective, între cele două societăţi
3.societate Z nu avea împuternicire de la societatea mama. Împuternicirea a fost înregistrată în Cehia la 02.10.2013,după ce judecătoria încuviinţase executarea silită.
4. societate X fusese radiată in luna august 2011 din registrul BNR al IFN-urilor,fără alte modificări,deci societate Y nu mai putea desfăşura activităţile similare.
Cu toate acestea, un executor judecătoresc a pus în executare cererea societatii Z, făcându-mi poprire pe salariu.Am fost pus în postura să intru în incapacitate de plată şi astfel am pierdut maşina care era achiziţionată în leasing,contract de leasing aflat în desfăşurare la data respectivă.
Vă rog,dacă este posibil să mă îndrumaţi ce pot face pentru că vreau să îmi recuperez dauna cauzată de executor şi această firmă de recuperare care are o grămadă de lacune şi inadvertenţe în contractul de cesiune şi restul documentelor.
am contestat si faptul ca este prescris termenul de punere in executare si faptul ca este achitat creditul.am solicitat balanta contabila, care sa dovedeasca faptul ca nu este achitat creditul.balanta contabila nu a fost depusa pentru ca nu exista.s-a dat o hotarare doar pe exceptia de prescriere,fara a se judeca fondul,adica : cine este societatea care a cesionat creanta (dacă domeniul de activitate este acelasi,daca exista autorizatie a BNR),daca societatea care a solicitat executarea are calitate procesuala,daca exista acea balanta contabila de care pomeneam mai devreme.
Ar fi trebuit sa cereti si suspendarea executarii pana la finalul procesului de contestatie.
Daca veti castiga, veti cere intoarcerea executarii, insa veti primi doar banii pe care vi i-au luat, restul e paguba dvs. Nu stiu ce sanse aveti sa solicitati si banii platiti societatii de leasing.
Din cele relatate, in masura in care ,sunt intocmai,executorul a gresit.Nu am inteles,va mai judecati in contestatia la executare? Hotararea in contestatie este definitiva?Desigur ca, in masura in care veti castiga puteti cere intoarcerea executarii in coditiile prevazute de art.722-725NCPC.
Cesiune de creanta
Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita
lorenna87
Buna ziua,
Executorul jud. a fixat termen de licitatie publica pentru un bun mobil. Creditorul a luat in custodie, de la executor; bunul respectiv. In prezent ... (vezi toată discuția)