avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele dupa divort

Buna ziua! Eu si sotul meu dorim sa divortam de comun acord. Nu avem copii. Doar ca problema este ca eu nu ma aflu in tara si amandoi dorim sa terminam cu procedura de divort cat mai repede. Avem si contract prenuptial, deci nu avem nici ce partaj sa facem. Singura problema este ca eu nu ma pot prezenta de prea multe ori in tara, si daca ma duc pot sta doar 1-2 zile. A doua problema este ca eu doresc sa revin la numele meu de dinaintea casatoriei. Din cate am inteles, la divortul prin notar, pot desemna prin procura pe cineva care sa depuna actele de divort, iar eu va trebui sa ma prezint doar dupa cele 30 de zile ca sa semnez. De acord pana aici. Dar cu numele cum va trebui sa procedez?? Trebuie sa depun actele la politie pentru buletinul cu numele vechi? Varianta aceasta nu imi este posibila, pentru ca va trebuie sa astept inca 3 saptamani pentru eliberare. Ceea ce imi este imposibil. Deci cum se procedeaza de fapt pentru a reveni la numele dinaintea casatoriei?
Si inca o intrebare: de la pronuntarea divortului, in cat timp sunt obligata legal, sa revin la numele de dinaintea casatoriei? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:20, 22 Ianuarie 2015
Aveti termen 15 zile de cand obtineti certificatul de divort, nu se intampla nimic daca depasiti termenul asta, amenda e de max 80 de lei.
Pt buletin puteti imputernici pe cineva sa va depuna actele si sa vi-l ridice.
Cand veniti , intrebati la evidenta populatiei daca puteti imputernici acum cat sunteti in tara, sa nu platiti procura la ambasada/ consulat
Va multumesc pentru raspuns! Si cu divortul, sa il facem la notar sau la tribunal? Ca am inteles, ca in instanta nu trebuie sa fim neaparat de fata amandoi ca sa se pronunte? sau ma insel... Asa aproximtativ cam cat dureaza un divort la tribunal? Si la ce cheltuieli ajunge? Trebuie sa fim reprezentati de avocati neaparat? O zi buna!
Nu va mai complicati cu instanta, puteti foarte usor divorta la notar sau la starea civila. Prin procura depuneti actele si va prezentati doar peste 30 de zile in vederea exprimarii consimtamantului.

Cu acordul sotului puteti pastra numele, binenteles daca va doriti si dvs acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Din cate am inteles, la divortul prin notar, pot desemna prin procura pe cineva care sa depuna actele de divort, iar eu va trebui sa ma prezint doar dupa cele 30 de zile ca sa semnez. De acord pana aici.

Din pasajul asta, am crezut ca sunteti lamurita.
Numai la notar puteti depune actele prin procura si sa va prezentati apoi impreuna cand sunteti programati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)
Divort la notar tabitasartor tabitasartor Buna ziua, ma numesc Maria si va scriu din Verona. Sunt casatorita in Romania, sotul meu este in tara, as vrea sa divortez, nu avem copii si niciun bun comun. ... (vezi toată discuția)
Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)