avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare creante in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare creante in contabilitate

Buna ziua.Am 2 clienti de incasat pentru care am emis facturi.Unul dintre ei nu poate plati iar printr-un contract celalalt se obliga sa-mi plateasca si facturile celuilalt. Ce inregistrari trebuie sa fac in contabilitate eu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:17, 24 Ianuarie 2015
Ar fi bine sa faceti un contract de cesiune de creante,incheiat intre cele 3 parti. In baza acestui contract,stingeti obligatia de plata a clientului care nu poate plati si le inregistrati la cel ce accepta sa plateasca si in locul lui. Daca nu sunteti in sistemul TVA la incasare,inregistrarea contabila este :461=4111.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie cesiune denisa2011 denisa2011 buna seara, ce note contabile trebuie sa fac pentru contracte de cesiune, clientul x ii va vira banii furnizorului Y, cum se inregistreaza un contract de ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Monografie cesiune facturi maryah_maryah maryah_maryah buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru inregistrarea unei cesiuni. Situatia e in felul urmator: societatea noastra este o farmacie, am emis ... (vezi toată discuția)