avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inlocuirea tutelei asupra unui adult cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inlocuirea tutelei asupra unui adult cu handicap

Am un frate de 56 ani care s-a nascut cu un handicap (oligofrenie gr I/II). In 1993 mama mea (in prezent are 78 ani) a primit tutela asupra lui. Dat fiind ca acum e batrana si bolnava, am vrea sa schimbam tutorele, si anume sora mea de 55 ani sa obtina acest drept. Cum se procedeaza? Daca trebuie formulata o cerere, ce trebuie sa contina si ce acte trebuie anexate? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:13, 30 Ianuarie 2015
Se cere in instanta inlocuirea tutorelui. Se depun acte doveditoare ca vechiul tutore nu se mai poate ocupa de tutela.
Mulțumesc mult. Cam cum ar trebui formulată cererea? Există un fel de model pe internet?
Din pacate nu exista un model. Este o veritabila cerere de chemare in judecata care trebuie redactata in conformitate cu particularitatile spetei.
Cererea se formuleaza in contradictoriu cu fratele si cu mama, de catre sora dvs. Se administreaza probe atat legate de starea de sanatate a bolnavului, cat si de imposibilitatea actualului tutore de a se mai achita de sarcinile tutelei. De asemenea, noul tutore tb sa isi exprime consimtamantul in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțarea la tutelă bună seara, am înțeles ca pot renunța ... Dana Sgu86 Dana Sgu86 Renunțarea la tutelă Bună seara, am înțeles ca pot renunța la tutela după 3 ani. Cum se procedează exact? Trebuie sa merg la Judecătorie sa zic ca ... (vezi toată discuția)
Urgent - important - situatie critica!!! Clear Clear Intr-o situatie mai putin obisnuita se cauta solutii: Persoana de sex masculin in varsta de 47 ani, bolnav mintal irecuperabil. Pana de curand acesta avea ca ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)