avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Redirectionare 20% impozit pe profit catre un ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Redirectionare 20% impozit pe profit catre un ONG

Buna zioua, as dori sa stiu daca o firma care redirectioneaza 20% din impozitul pe profit are costuri in plus fata de situatia in care nu ar face acest lucru.
Speta este : eu reprezint un ONG fondat de mai multe firme atat din Romnaia cat si din alte tari. Fiecare membru plateste o cotizatie de membru, din care se alcatuieste bugetul in baza caruia eu functionez. Intrebarea mea este : firma din Romania care plateste cotizatia anula poate redirectiona catre mine cei 20% ? Daca da, are costuri in plus cu aceasta redirectionare fata de czaul in care nu ar face-o? M-ar ajuta foarte mult o opinie.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:02, 22 Ianuarie 2015
Nu ar avea alte costuri decat cel cu comisionul bancar daca directionarea banilor se face in contul bancar al ong.
Dar pentru a putea fi inclus in calculul declaratiei 101 care se depune pentru anul 2014 (acolo unde se calculeaza impozitul pe profit), contractul de sponsorizare si banii trebuie sa fie facute pana la 31 decembrie 2014.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori al unui ong care sunt si pfa si srl ioananicoleta89 ioananicoleta89 Buna ziua, Caut un raspuns la urmatoarele intrebari : - Pot fi membru fondator a unui club sportiv si sa detin si un PFA ( cu un total alt cod CAEN- ... (vezi toată discuția)
Redirectionare impozit pe profit catre ong- data limita? AndreiStefan68 AndreiStefan68 Buna seara, care este data limita pana la care o societate comerciala poate redirectiona parte a impozitul pe profit pe anul in curs (sa zicem) catre un ... (vezi toată discuția)
Finanțarea unui ong din veniturile nft urilor Blockchain Blockchain Bună ziua, Am o întrebare legată de proiectul meu NFT și ONG-ul pe care le-am infiintat recent : În calitate de fondator al ambelor, există vreo ... (vezi toată discuția)