Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu minorii.
Mulţumesc.
Nu este un onorariu fix. Fiecare avocat practica onorariile in functie de mai multe aspecte.
Onorariuile avocatiale nu cunosc nicio regula. In mod normal ar trebui sa depinda de fiecare situatie in parte, de client, de complexitatea spetei, de timpul alocat cazului, etc.
Într-o speţă de program vizită minor, pentru recurs, eu am plătit unui avocat destul de cunoscut 500 lei, iar avocata părţii adverse 4200 lei, recursul s-a respins şi sunt executată silit pentru cheltuielile de judecată. Pe Just.ro, am văzut că acel complet care judeca dosarul meu, în 2 ani, a admis un singur recurs, totuşi am sperat, degeaba. A avut loc o singură înfăţişare, 5 minute.
Mi se pare exagerat de mult onorariul acelei doamne, proaspăt intrată în avocatură, după o viaţă de activitate în asigurări a d-nei.
Dupa mine onorariul de 4200 este exagerat de mare, insa instanta a fost de alta parere.
Chiar daca infatisarea a durat 5 minute, asa cum afirmati, activitatea avocatului nu se limiteaza la aceasta prestatie.
Complexitatea dosarului, problemele deduse judecatii, importanta cauzei pentru parti sunt aspecte analizate de judecator in acordarea cheltuielilor de judecata.
Sunt de parere ca respectivul onorariu putea fi redus, in sensul de a nu fi acordat in totalitate, in cadrul cheltuielilor de judecata, avand in vedere faptul ca partile din dosar au un minor ce urmeaza a primi intretinere chiar de la partea cazuta in pretentii.
Sunt de acord cu dvs. d-na avocat, eu nu am contractat cel mai ieftin avocat, dimpotrivă; avocata părţii adverse este cvasinecunoscută, a fost agent de asigurări la bancă şi, la 55+ profesează ca avocat de cca 10 ani; chiar şi în înscrisurile sale, făcea referire la art. 43 Codul Familiei, demult abrogat.
Acum , pentru executare silită a cheltuielilor de judecată, are onorariu de 1500 lei, mi-a făcut 2 executări silite pentru 2 procese pierdute, fiecare a câte 1500 lei, pe lângă onorariul executorului.
Numai din cheltuieli de judecată sunt executată cu 11700 lei, în timp ce dânsul, de când e tată, a plătit cumulat 7800 lei pensie alimentară, fiindcă a declarat că nu are venituri.