avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită cheltuieli de judecată

Bună seara
Am din nou mai multe întrebări:
1.Procesul verbal de executare silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cuprinde nişte sume foarte mari, atât onorariul executorului, cât şi onorariul avocatului, numai pentru avocat se pretinde 1500 lei.
Menţionez că cel care îmi solicită aceste sume nu mi le-a solicitat direct, doar acum , prin executor judecătoresc. Pot contesta acest lucru?
2. Cheltuielile de judecată cerute sunt pentru o singură înfăţişare 1500 lei iar pentru un recurs la Curtea de apel , o singură înfăţişare 4200 lei, acum am văzut, în actele de executare. În total, tatăl minorului solicită de la mama 8400 lei (P.S. plăteşte pensie alimentară 200 lei lunar ! dar a avut bani pentru avocat în timp ce se declara fără venituri ) Procesele s-au finalizat în 2013. Se mai pot contesta aceste sume?
3.Dacă debitorul nu are nici un venit şi nici o proprietate, cum poate plăti aceste cheltuieli? Este valabilă legea insolvenţei în acest caz?
4. Aceste sume sunt purtătoare de dobânzi ? şi dacă da, care e limita?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:55, 29 Ianuarie 2015
Pv cu cheltuielile intocmit de catre executor constituie titlu executoriu, altfel nu are cum sa va execute pt alte pretentii daca nu are o hot in acest sens investita.
S-a stabilit ca mama sa plateasca cheltuieli de judecata in 2013 si exista o hot definitiva ? Daca s-a stabilit si nu le-a dat, e executata acum silit si ce poate contesta sunt soar cheltuielile de executare.
Nu avem o lege a insolventei inca si nici daca ar fi nu e cazul sa aplice, nu au ce sa ii ia daca nu are nici venit si nici proprietati. Daca creditorul insiata in executare, dreptul sau nu se prescrie si poate candva o prinde cu ceva venit pe care sa ii puna poprire.
Nu se pot pune dobanzi fara ca instanta sa fi precizat in hot pt cheltuielile de judecata, se mai pot face insa cheltuieli cu executarea.
Bună ziua,
Vreau să fac contestaţie la executare pentru partea de cheltuieli cu executarea, adică acei aproape 2700 lei, constând din onorariu avocat şi cheltuielile executorului.
Am citit că pentru asta, ar trebui să depun probe.
Ce probe pot să depun, eu nu am decât convingerea efortul depus pentru redactarea unei cereri către executor şi copierea xerox a 3 hotărâri judecătoreşti cu investirea acelora cu menţiunea "definitiv şi irevocabil" nu merită 1500 lei.
Apoi, mă tem că instanţa poate respinge cererea mea, iar aceeaşi avocată va câştiga încă 1500 lei, dacă nu mai mult, alte cheltuieli de judecată.
Ce ar trebui să invoc pentru a avea şanse de reuşită?
Mulţumesc.
Pe Încheierea privind încuviinţarea executării silite, scrie termen de contestaţie 15 zile.
Pe încheierea de stabilire a cheltuielilor de judecată, nu scrie nimic, doar că acea sumă reprezintă titlu executoriu.
Sunt confuză, fiindcă în art.714 am citit că termenul de contestaţie pentru titlul executoriu definitiv este 15 zile, iar
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.

Deci în cât timp pot face contestaţie?
Daca debitorul nu are nimic creditorul ii ia caii de la bicicleta in rate lunare! Deci daca nu are nimic nu are rost sa mai faca nimic. Nu exista inchisoarea datornicilor si datornicul nu pateste nimic. Dupa 3 ani datoria se prescrie daca nu se executa din nou.
Înţeleg treaba asta, dar urmăritorul este foarte motivat şi ar face executare în fiecare zi, dacă ar putea ; în plus, nu poţi rămâne fără serviciu încă 10 ani de acum înainte, ca să nu te execute; datoria rămâne datorie...

Alte discuții în legătură

Executare silită pentru o creanță mai mică de 10 000 lei palaceathena palaceathena Am primit somația prin care sunt obligată să plătesc creanța stabilită de instanță în cuantum de 5400lei, onorarii avocațiale 1750lei în fața ... (vezi toată discuția)
Executare silita Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare ce reprezinta onorariul unui executor judecatoresc?#-o (vezi toată discuția)
Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)