avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei

Sunt un fost profesor, pensionat in 2009. Ca si celorlalti bugetari, la un moment dat, guvernul Boc mi-a retinut 25% din drepturile banesti. In urma unor procese declansate de sindicate si, mai ales, in an electoral, guvernul Ponta a hotarat sa dea inapoi acei bani, pt toata lumea, nu doar mie. Pensia a fost calculata pe baza venitului diminuat la acea vreme. Recalcularea ei, tinand seama de venitul reintregit, se va face doar pe baza unor cereri si a unui teanc de adeverinte sau, asa cum consider ca ar fi logic, tinand seama de salariul avut inainte de diminuare, salariu cunoscut de Casa de pensii?

Alte discuții în legătură

Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema . Ca orice cadru didactic, am primit si eu , esalonat, sumele care mi se cuveneau , in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)