avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recalculare pensie

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema .
Ca orice cadru didactic, am primit si eu , esalonat, sumele care mi se cuveneau , in urma castigarii procesului de recuperare a acestor bani , din cauza taierilor salariale,cu 25 % , pe vremea Guvernului " BOC".Intre timp,m-am pensionat.
Dupa cate am aflat,cu acte probatorii,trebuie mers la Casa de Pensii,pentru recalcularea pensiei.
Oare,cum sa procedez? Ce acte trebuie si de unde sa le ridic ?(scoala,sindicat...?)
Cu tot respectul , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 9 Mai 2016
Va trebui sa luati adeverinta de salariu pentru perioada respectiva si pe care, ulterior, s-o depuneti la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie in urma unei hotarari judecatoresti - cadru didactic ContSters22096 ContSters22096 un pensionar care a castigat in instanta unele drepturi salariale, drepturi care i se vor plati insa esalonat pana in 2016, poate sa solicite Casei de Pensii - ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei silviuz silviuz Sunt un fost profesor, pensionat in 2009. Ca si celorlalti bugetari, la un moment dat, guvernul Boc mi-a retinut 25% din drepturile banesti. In urma unor ... (vezi toată discuția)
Privind recuperarea drepturilor pe legea nr. 221/ 2008! VioricaT VioricaT Bună ziua, Lucrez ca personal didactic auxiliar într-o universitate de stat. Sunt membră de sindicat şi beneficiara unor drepturi salariale ... (vezi toată discuția)