avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare srl - CAEN principal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare srl - CAEN principal

Buna ziua,

Trei inttebari:

1. In cazul in care obtin venituri mai mari intr-un an dintr-u alt domeniu de activitate, sunt obligata sa il declar ca obiect de activitate principal? Asta pentru ca implica si schimbarea Certificatului in original...... presupun ca o sa aibe si costuri.

2. am urmatoarele modificari de facut:
- adaug un asociat nou si majorarea cap social
- schimbam CAEN principal

HOT AGA tb pentru introducere asociat nou - trebuie sa fie semnata de ambii asociati? sau fac decizia asociatului unic si cel de-al doilea asociat sa semneze **am luat la cunostinta**?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 19:36, 25 Ianuarie 2015
1. Se poate adauga cod caen secundar.
2. Daca se adauga ca principal se schimba si cui-ul.
3. Majorarea capitalului si cooptarea noului asociat se iau prin Decizia asociatului unic. Asociatul cooptat nu semneaza pe aceasta decizie, da o declaratie autentificata ca poate detine calitatea de asociat.
O ultima intrebare: sunt obligata fiscal sa schimb Caen principal daca majoritatea veniturilor in cursul anului 2014 sunt realizate din alt cod CAEN, din unul secundar?
Recomandabil este ca venitul majoritar sa se obtina din activitatea principala, insa aceasta nu este o obligatie.
Obligatoriu este ca veniturile sa se obtina din activitati autorizate.
Astfel, in situatia in care veti considera ca veniturile majoritare aferente anului 2015 vor fi obtinute din aceeasi activitate secundara, puteti proceda la modificarea obiectului principal de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cod caen Stukha Stukha Am intentia de a dechide o firma dar vroiam sa stiu de la inceput daca acest cod caen se poate modifica pe parcurs si in ce conditii si ce costuri implica ... (vezi toată discuția)
Srl Eliza14 Eliza14 Asociat unic, vreau sa cooptez un asociat (sotia) si sa modific obiectul principal de activitate. Pot face aceasta procedura prin majorarea de capital si nu ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui nou cod caen Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Vreau sa adaug un obiect secundar de activitate( caen 8690) dar nu stiu ce trebuie sa depun la ONRC? Mentionez ca am deja un [b]Act ... (vezi toată discuția)