avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL

Asociat unic, vreau sa cooptez un asociat (sotia) si sa modific obiectul principal de activitate. Pot face aceasta procedura prin majorarea de capital si nu prin cesiune ( cesiunea dureaza mult la ONRC) capitalul social al soc. este minimu' de 200 lei. Ce suma trebuie sa depuna sotia pentru a avea mai mult de 50%.
Obiectul principal (nou) de activitate vreau sa aiba codu caen 7022 si 8291 (sotia are studii, certificat .....).
Va rog, sa-mi spuneti care sunt exact pasii pe care trebuie sa-i urmez la ONRC.
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 22:51, 18 Noiembrie 2014
Fiind srl cu asociat unic, orice schimbare in Actul Constitutiv se face prin Decizia Asociatului Unic. Aceasta va cuprinde modificarile pe care doriti sa le faceti. Le treceti in ordinea pe care o doriti, dar mentionati toate aspectele pe care vreti sa le modificati.

Ca sa o cooptati pe sotia dvs. trebuie sa majorati capitalul cu 20 lei. Celelelate calcule le faceti dvs. :)

Ajutor privind actele necesare la dosar gasiti pe site-ul ONRC:
[ link extern ]

Dar ca sa transformati un Act Constitutiv cu asociat unic in unul cu doi asociati, acesta se va schimba radical, multe articole trebuie modificate si aveti nevoie de ajutor de specialitate.

Procedurile sunt laborioase.

Va recomand sa apelati la un avocat.

Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
Viviana Serni, Avocat
Buna ziua
daca doriti sa cooptati sotia este suficient sa o aduceti prin aport propriu la capital fara cesiune. Suma ce trebuie depusa este de minim 210 lei ca sa detina peste 50% urmand ca dvs sa detineti cei 200 lei depusi initial in capitalul social.
In rest subscriu la sfatul colegei ca este indicat sa apelati la un avocat pentru redactarea documentelor.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
Andreea Clara Robu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cooptare asociat si majorare capital aport asociat ramonagrig ramonagrig Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator. Buna ziua, Am un SRL din 2016, cu asociat unic- ... (vezi toată discuția)
Cooptare asociati si cesiune de parti sociale mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, Avem urmatoarea speta: O persoana este asociat unic si administrator la o societate. Capitalul social al societatii este de 200 de lei. Persoana ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social micutu2 micutu2 Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri cu privire la noile metode de cooptare a unui asociat intr-o societate.Am aflat ca varianta cea mai la indemana ar fi ... (vezi toată discuția)