avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cooptare asociat si majorare capital aport asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cooptare asociat si majorare capital aport asociat

Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator.

Buna ziua,

Am un SRL din 2016, cu asociat unic- adminsitrator.Vreau sa cooptez un nou asociat , sa majorez capitalul social cu 200 lei varsat de acesta (dublul CS de acum) si de asemeni sa il trec pe el administrator. Intrebarea mea - trebuie sa fac Decizia asociatului unic in care sa mentionez toate cele de mai sus? Pa langa asta si act aditional la actul constitutiv cu care sa ma prezint la ONRC? Imi mai trebuie si altceva in afara de acestea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramonagrig , utilizator 17:23, 3 Noiembrie 2021
Buna seara,

Da, se va intocmi Decizia asociatului unic in care veti mentiona toate acestea, plus revocarea administratorului actual si numirea celui nou (in cazul in care renuntati la calitatea de administrator si ramane doar noul asociat),

Pt ONRC va trebuie Decizia asociatului unic, Actul constitutiv actualizat (cu noii asociati, noua valoare a capitalului social, noul administrator), dovada majorarii capitalului social, declaratia noului asociat/administrator ca indeplineste conditiile pentru exercitarea acestor functii, specimentul lui de semnatura, si altele.

Consultati site-ul ONRC pentru toate documentele necesare (mai jos aveti link-ul), eventual dati un telefon.

[ link extern ]

Succes!
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social rocs rocs buna ziua. vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a ... (vezi toată discuția)
Srl Eliza14 Eliza14 Asociat unic, vreau sa cooptez un asociat (sotia) si sa modific obiectul principal de activitate. Pot face aceasta procedura prin majorarea de capital si nu ... (vezi toată discuția)